Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Egészségnap Szedreskert és Feketehegy-Szárazrét lakóinak
Egészségnap Szedreskert és Feketehegy-Szárazrét lakóinak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. szeptember 02.

Image

Második alkalommal szervez Egészségnapot az Echo Innovációs Műhely a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” projekt keretében. A Farkasvermi úti általános iskola átépítése jelenleg is zajlik, így a programot a Szedreskerten, a Ligetsori Vörösmarty Mihály Általános Iskolában tartják szeptember 6-án, szombaton 09.00 és 13.00 óra között. Számos, rendkívül hasznos és fontos szűrővizsgálattal várják az érdeklődőket mindkét városrészből. – hangzott el a részleteket ismertető sajtótájékoztatón.

 

 

„A szombati program része annak a törekvésünknek, hogy Székesfehérvár minden városrészében szervezzünk egészségnapokat. A szűrővizsgálatok összeállításánál az is szerepet játszik, hogy vége van a nyárnak és elkezdődött az új tanév.  Ezúttal nagyon fontos a melanoma szűrés, lesz mozgásszervi és kardiológiai vizsgálat szakorvosi tanácsadással, a védőnői szolgálat komplett állapotvizsgálatot – súly-, testzsír-, vérnyomás-, vércukor-, koleszterin- és rizikókérdőíves mérést – végez, és várható dietetikai tanácsadás is.– ismertette a programotÖstör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, aki a város nevében szeretettel invitálta Feketehegy-Szárazrét, továbbá a Szedreskert lakóit a szűrőnapra.

 


 

„Ez lesz a második egészségnap a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” projekt keretében. Az elsőt a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban tartottuk, igen nagy volt az igény a vizsgálatok iránt. A visszajelzések alapján több lakosnál éppen ekkor derült fény arra, hogy gond van az egészségével. Egyre több embernek tudunk segíteni azzal, hogy nem kell sorban állni a kórházban, vagy a rendelőknél, hanem kihasználják a nyílt, ingyenes lehetőséget és a szakemberek közreműködését.” – nyilatkozta a sajtótájékoztatónSzigli István önkormányzati képviselő, aki bízik abban, hogy ez alkalommal is sokan eljönnek a vizsgálatokra.

Nagyon fontos, hogy az intézményi felújításokon túl humán szolgáltatásokat – tanácsadásokat, egészségnapokat, sportprogramokat - is be tudtunk emelni a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” projektbe. Eddig közel 100 órányi, felnőttek számára szervezett preventív sportfoglalkozást tartottunk, pilates, jóga, gerinctorna és női torna formájában. Emellett hét alkalommal családi sport programokat kínáltunk az érdeklődők számára, valamint továbbra is elérhető a logopédiai és a korai fejlesztés gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Szeptemberben folytatódik a gerinc torna és a jóga foglalkozásunk, melyre várjuk az érdeklődőket. A sportfoglalkozások mellett kiemelt szerepet kapnak a családi sport programok, valamint az egészségvédelem.” –számolt be a projektben konzorciumi partnerként közreműködő Echo Innovációs Műhely elnöke. Zugor Zsuzsanna elmondta: nagyon fontos, hogy a lakosok minél szélesebb körben igénybe tudják venni a szolgáltatásokat, így a célzott programokat többnyire hétvégenként rendezik. A prevenciót megvalósító, helyben megtartott egészségnapok egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell hónapokat várni egy-egy vizsgálatra. Az Echo Innovációs Műhely szeretné a jövőben is folytatni ezt a tevékenységet.

A szombati egészségnap a lakosság számára ingyenes lesz, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >