Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 25 éves a Tóparti
25 éves a Tóparti Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2014. szeptember 02.
Rendhagyó módon, ünnepélyes keretek között nyitották meg a 2014/2015-ös tanévet a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában hétfőn reggel. Jubileumi tanév kezdődik ugyanis, hiszen 25 éve nyitotta meg kapuit az intézmény. Székesfehérvár Önkormányzata nevében Brájer Éva alpolgármester köszöntötte a diákokat és a pedagógusokat, valamint az esemény részt vevő egykori alapítókat.

 

 

Nagy bátorság kell egy iskola alapításához, és nagy öröm, hogy 25 évvel ezelőtt Székesfehérváron ezt megtették. Egy új épületben, egy teljesen új tanári karral kezdte meg munkáját a Tóparti Gimnázium, amely azóta immár Művészeti Szakközépiskola is. A jubileumi tanévnyitón dr. Vizi László Tamásné igazgató elevenítette fel azt az egykori gondolatot, amelynek eredményeként az újszerű, a társadalmi kihívásokat és a szülői elvárásokat kielégítő intézmény megnyitotta kapuit. „Az elmúlt 25 év kijelölte az iskola jelenét és jövőbeni útját is. Kevesen hittek abban 1989-ben, hogy a gimnázium elindítása sikertörténet lesz. Maroknyi tanári gárdával kezdődött el a munka, amelynek eredményeként ma a Tóparti a város és az ország elismert oktatási intézménye lett. Az iskola az évek során egyre ismertebbé vált, ma már nem egyszerű bekerülni az intézménybe, tópartis diáknak lenni rangot jelent.” – mondta az igazgató. Dr. Vizi László Tamásné köszönetet mondott Szűcs Sándor címzetes igazgatónak, aki a kezdetektől 2011-ig vezette az intézményt és valamennyi, az ünnepségen jelenlévő egykori alapítóknak, volt tanároknak is.

 


 

A köszöntő beszédben megelevenedett az elmúlt negyedszázad, benne a nyelvi tagozatos osztályok indításával, a Wathay Ferenc Honvéd Kollégiummal való együttműködés és a művészeti képzés bevezetése is.

A Tóparti a maga 25 évével fiatal intézménynek számít – emelte ki köszöntőjében Brájer Éva alpolgármester -, mégis elég volt ez az idő ahhoz, hogy felzárkózzon a város nagy múltú gimnáziumaihoz. „Nagyon izgalmas lehetett 25 évvel ezelőtt létrehozni valami újat. Nagy tisztelettel köszönöm meg ezt a város minden polgára nevében Szűcs Sándor címzetes igazgató úrnak. Hihetetlen nagy az a munka, amelyet ő kollégáival véghezvitt! Visszanézve ma már tudjuk, hogy a Tóparti sikertörténet, de annak idején a kezdetekben ez nem volt ilyen egyszerű. Fel kellett építeni egy épületet, létrehozni egy pedagógiai programot, felvenni diákokat, és meg kellett győzni a szülőket, hogy adjanak bizalmat és lehetőséget egy statisztikai számokkal még nem rendelkező, új gimnáziumnak. Az, hogy ez az iskola a kultúra területéhez ad hozzá, külön öröm a városnak. Ahogy a családokban az élet egyik fontos értelmét a gyerekeink adják, úgy igaz ez egy város életében is.” – mondta Brájer Éva, aki Székesfehérvár Önkormányzata nevében egy emléklapot is átadott az intézmény igazgatójának.

 


 

Az ünnepélyes tanévnyitót az iskola diákjainak műsora zárta, akik a Tóparti hagyományaihoz méltó, színvonalas és korosztályuknak szóló produkcióval készültek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >