Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Elsőfokú belvízvédelmi készültség
Elsőfokú belvízvédelmi készültség Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 03.

Image

A kialakult belvízhelyzetre tekintettel elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. Székesfehérvár polgármestere ezúton tájékoztatja a városban élőket, hogy a védekezésben érintett szakmai szervezetek egymással együttműködve mindent megtesznek azért, hogy a közelmúltban lehullott nagy mennyiségű csapadék ne veszélyeztesse a mélyebben fekvő városrészeket.

 

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság nevében dr. Csonki István védelemvezető több területen elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el, az elmúlt két napban leesett nagy mennyiségű csapadék következtében kialakult helyzetre tekintettel. 

A jogszabályok értelmében a védelemvezetőnek akkor kell ezt megtennie, ha a település csapadékvíz-elvezető csatornarendszere 50 %-os telítettséget mutat, szivattyúzási igény jelentkezik, vagy egyes mély fekvésű település-részeken kisebb elöntés keletkezik, és további kedvezőtlen belvízi helyzet várható. 

Székesfehérvár polgármestere ezúton is szeretné tájékoztatni a fehérváriakat, hogy a szakemberek napok óta folyamatosan dolgoznak, hogy a leesett nagy mennyiségű csapadék miatt megnövekedett vízszintet csökkentsék és hogy a természetes vízelvezetők mellett a csatornahálózat is jól működjön. 

Lakóházak egyelőre nincsenek veszélyben, de különösen odafigyelnek Maroshegy és Alsóváros mélyebben fekvő területeire. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. Belvízrendezési csoportja a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve folyamatosan végzi a szükséges intézkedéseket. 

Magas a vízszint a Lugosi-árokban, az Aszalvölgyi-árokban és a Gaja-patakból is folyamatosan engedik le a vizet a Vízügyi Igazgatóság munkatársai. A Székely utcai zártkertek, valamint a Bakony utca alsó részének védelmében tegnap lezárták a Lugosi-árkot, innen szivattyúkkal emelik át a vizet az Aszalvölgyi-árokba. Folyamatosan tisztítják a fő befogadókat, de fokozott figyelemmel kísérik az átemelő telepeket, a Jancsár-csatorna alsó szakaszát és az Aszalvölgyi-árok alsó szakaszát is.

 
< Előző   Következő >