Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow VONÓSNÉGYES FESZTIVÁL A FEHÉRVÁRCSURGÓI KÁROLYI-KASTÉLYBAN
VONÓSNÉGYES FESZTIVÁL A FEHÉRVÁRCSURGÓI KÁROLYI-KASTÉLYBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 19.

Image

Quartettissimo címmel rendezik meg a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban szeptember 19. és 21. között az 5.Európai Vonósnégyes Fesztivált, amelyen a Kelemen-kvartett és Perényi Miklós gordonkaművész is fellép. A háromnapos fesztivál szeptember 19-én, pénteken a francia Quatuor van Kuijk hangversenyével veszi kezdetét, a koncerten Haydn, Webern és Debussy művei mellett Nisimura Akira kortárs japán zeneszerző egyik vonósnégyese is elhangzik.
 
 
A Kelemen-kvartett szombat este lép fel Purcell és Beethoven egy-egy művével, valamint Schubert híres C-dúr vonósötösével, amelyet Perényi Miklós csellóművésszel kiegészülve adnak elő.
 
A koncertsorozat vasárnap délután zárul a Zeneakadémia növendékeiből álló Kruppa-kvartett Haydn és Bartók műveiből álló hangversenyével - derül ki a szervező Károlyi József Alapítvány közleményéből.
 

 
A fesztivált szombaton reggel és délután tartott diákkoncertek, a vonósnégyes hangszereiről szóló kiállítás, családi és gyermekprogramok és egy móri borkóstoló teszi teljessé. Az Európai Kulturális Örökség Napjai keretében tartott rendezvény célja elősegíteni a klasszikus zenekultúra megismerését Magyarországon, különös tekintettel a vonósnégyesekre és a fiatal közönség zenei gyakorlatokba való bevonására, valamint nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségek biztosítása fiatal zenészek számára - írják a szervezők.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >