Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház arrow Zarándoklat a Szőlő utcai kereszthez
Zarándoklat a Szőlő utcai kereszthez Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 19.
A hagyományoknak megfelelően idén is zarándoklatot rendeznek a Vasútvidéki Prohászka és a Maroshegyi Egyházközség hívei a tavaly felújított Szőlő utcai kereszthez. A résztvevők szeptember 21-én, vasárnap 17.00 órakor indulnak a Maroshegyi Szent Kristóf plébánia elől.

 

 

Az egykori alsóvárosi zarándokhelyen, a Szőlő utcában Vida Pál hegymester kezdeményezésére 1902-ben közadakozásból állították a feszületet. A tavalyi évben a város támogatásával megújult a kereszt és a Városgondnokság szakembereinek, az egyházközségek tagjainak és az önkéntesek munkájának köszönhetően megszépült a környék is. Az egykor zarándokhelyként szolgáló Szőlő közben padokat is elhelyeztek. Az új közösségi tér létrejöttével egy hagyományt is felelevenítettek, hiszen a múlt század közepétől a hívek a Maroshegyi Szent Kristóf plébániától zarándokoltak ide minden évben.

A Vasútvidéki Prohászka és a Maroshegyi Egyházközség közösen idén is megrendezik a zarándoklatot a tavaly felújított Szőlő utcai kereszthez, ahol Tóth Tamás plébános mond misét. A zarándoklat szeptember 21-én, vasárnap 17.00 órakor indul a maroshegyi templomtól, a szentmise 18.00 órakor lesz a keresztnél. A zarándokokat busz szállítja vissza a mise után a templomhoz.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

 

 
< Előző   Következő >