Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow VILÁGSZTÁR FEHÉRVÁRON - RICHARD BONA AD KONCERTET
VILÁGSZTÁR FEHÉRVÁRON - RICHARD BONA AD KONCERTET Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2014. november 04.

November 4-én a Vörösmarty Színházban lép fel Richard Bona világhírű basszusgitáros, énekes, zeneszerző, aki saját zenekarával utoljára 2010-ben járt Magyarországon. Bona az Alba Regia Feszt szervezőinek meghívására érkezik Fehérvárra. Jegyek a Vörösmarty Színház jegypénztárában és a www.jegy.hu oldalon 5990 Ft, 6990 Ft és 7990 Ft-os áron kaphatók.
 
 
A világsztár érkezését beharangozó sajtótájékoztatón Brájer Éva felidézte, hogy a Vörösmarty Színház 1967-től adott helyet a Videoton Interjazz Fesztiválnak, amely világsztárok sokaságát hozta el Fehérvárra az évek során, majd az Alba Impro Jazz Fesztivál folytatta a tradíciót.
 
Ezt követően, hosszú évek csendje után 2014 augusztusában rendezték meg az Alba Regia Fesztet és Jazzversenyt, amely méltó folytatása a fehérvári jazz-hagyományoknak. Brájer Éva alpolgármester a városvezetés támogatásáról biztosította a szervezőket mind a novemberi koncertet, mind a tervezett folytatást illetően. Úgy vélte, az Alba Regia Feszt érdemes a folytatásra, mert jelentősen hozzájárul Székesfehérvár kulturális sokszínűségéhez.
 

 
Mits Gergő az esemény egyik főszervezője elmondta, hogy a nyári, székesfehérvári jazz-fesztivál a vártnál sokkal nagyobb sikert hozott, ezért szeretnék az Alba Regia Fesztet évente több koncerttel bővíteni, elsősorban olyan produkciókat vendégül látva, amelyeket korábban nem hallhatott, láthatott a székesfehérvári közönség.
 
Richard Bona saját zenekarával 2010-ben járt utoljára Magyarországon. Az 1967-ben született basszusgitáros, énekes, zeneszerző New Yorkban él és dolgozik, szinte mindenkivel játszott a jazz nagyjai közül Herbie Hancock-tól Bobby McFerrinig, Quincy Jones-tól Chick Corea-ig. Jelenleg a New York Egyetem zenei tanszakán tart órákat, utolsó albuma 2013 tavaszán jelent meg Bonafied címmel.
 
Mits Gergő hangsúlyozta, hogy Richar Bona személyében nem "ortodox jazzista" érkezik Fehérvárra, hanem olyan zenész, aki a világzene felől közelít az improvizatív műfajhoz. A koncertet így bátran ajánlják minden kultúrára nyitott embernek.
 

 
Vörös Tamás köszönetet mondott az önkormányzatnak a támogatásért és elmondta, hogy Székesfehérvár mellett csak Pécsen lép majd fel Richard Bona Magyarországi tartózkodása alatt, így arra számítanak, hogy Budapestről is sokan érkeznek majd Fehérvárra, hogy meghallgassák a világsztár koncertjét.
 
Kiemelte, hogy a város kulturális koncepciója meghozta gyümölcsét, mert Fehérváron egymást érik a színvonalas koncertek, kulturális események.
 
 
Richard Bona előtt fellép: Voros Janka E-series!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >