Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Mégis válogatott lesz Nikolics
Mégis válogatott lesz Nikolics Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. október 01.

Image

Gyakorlatilag a kinevezését követő első nyilatkozata után ellenszenvessé vált több ezer Videoton szurkoló számára Dárdai Pál megbízott szövetségi kapitány, amikor "leminősítette" a kétszeres NB I-es gólkirályt, Nikolics Nemanját, aki ebben a szezonban eddig 9 meccsen 11 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába.
 
 
Dárdai azt mondta: Nikolics a gyenge magyar bajnokságban rúgja ugyan a gólokat, de mivel nem bizonyított még erősebb külföldi bajnokságban, nem számít rá a nemzeti csapatban. Nos, kiderült, mégiscsak. A csatár Diósgyőr elleni parádés gólja és jó teljesítménye után a frissen kinevezett -egyelőre 3 meccsre bizalmat kapó- szakember mégis behívta a piros-kék drukkerek kedvenc Nikóját.
 
Szűkítette a magyar labdarúgó-válogatott Románia és Feröer elleni Európa-bajnoki selejtezőjére készülő keretét Dárdai Pál megbízott szövetségi kapitány, aki az NB I kilencedik fordulóját követően két fehérvárinak, Simon Ádámnak és Nikolics Nemanjának is meghívót postázott, Futács Márkóra és Rudolf Gergelyre ellenben csak vésztartalékként számít. Nikolics hétvégi játékával meggyőzte a kapitányt, aki meghívásáról elmondta: a gólerős csatár ugyan nem rendelkezik jelentősebb nemzetközi rutinnal, viszont motivált, karakteres játékos, és egy megerősített középpálya előtt nagy erőssége lehet a válogatottnak.
 
Érdekes, hogy Dárdai pár napja ezeket az erényeit még nem ismerte a Vidi támadójának, pedig ezek nem a DVTK ellen alakultak ki. Ez felveti a kérdést: vajon a kapitány valóban tisztában van azzal, hogy ki kicsoda a hazai mezőnyben, vagy csak akart nyilatkozni valamo olyat, ami sokaknak szimpatikus lehet? Alapvetően azon kritériumoknak, amelyeket az ominózus nyilatkozában felállított a korábbi középpályás a játékosok számára, szigorúan véve senki sem felel meg a mostani garnitúrából, hiszen nincs senki aki a magyarnál erősebb külföldi bajnokságban folyamatosan bizonyítana!
 
Olyan aki néha pályára lép ilyen bajnokságban, volt, van, de olyan, aki kulcsembere lenne csapatának, folyamatosan játszana, s többnyire jól teljesítene -tehát bizonyítana- , olyan nincs! Dzsudzsák jár ehhez a legközelebb, mivel az orosz bajnokságban edződik, de nem kulcsember a Dinamo Moszkvában, nem vezéregyénisége csapatának, sőt, hol játszik, hol nem. Szalai klubváltása után még nincs csúcsformában, de ő is a minőségibb légiósokhoz sorolható. Vanczák viszonylag stabil játékos svájci klubjában, de azért az a pontvadászat sem éppen élbajnokság. A többiek perememberek, vagy a másodosztályban játszanak, ha játszanak...
 
Szóval Dárdai Palinak jobban meg kellett volna gondolnia, mit is mond, főleg így, mert azért ez ebben a formában -nem Nikolics számára- nagyon ciki. Igaz, mindenki állva fog neki tapsolni, ha legyőzzük a románokat Bukarestben, majd a feröerieket is hazai pályán. Amennyiben így lesz, senki sem vetheti a szemére, hogy kicsit szembeköpte magát válogatási elvei tekintetében!
 
Visszatérve a tájékoztatóra: a kapitány elmondta: a szűk keretből most kimaradókra – Forró, Nagy Dominik, Pintér Ádám, Pölöskei Zsolt, Varga Szabolcs, Futács és Rudolf Gergely – vésztartalékként számít az edzőtáborozás végéig.
 
Nikoliccsal és Simonnal együtt immár 5 Videoton játékos van az új keretben, a legtöbb delegáltja tehát a fehérvári együttesnek lesz a két létfontosságú selejtezőn. A Ferencvárost, a Győrt és a DVTK-t egyaránt 2-2 futballista képviseli a 24-es névsorban 11 légiós mellett.
 
A végleges keret a következő két Eb-selejtezőre:
 
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
 
Védők: Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Simon Krisztián (Újpest FC), Tamás Krisztián (Varese), Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (DVSC-Teva)
 
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Simon Ádám (Videoton FC), Stieber Zoltán (Hamburg), Tőzsér Dániel (Watford), Varga Roland (Győri ETO)
 
Támadók: Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (Győri ETO), Szalai Ádám (Hoffenheim)
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >