Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Madármentés  Lélekmentés rajzpályázat
Madármentés  Lélekmentés rajzpályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. október 01.

Image

Ötödik alkalommal hirdette meg a „Madármentés – Lélekmentés” című gyermekrajzpályázatát a Székesfehérvári Vadmadárkórház. Az egyre népszerűbb pályázat keretében ezúttal 3-18 év közötti gyerekektől, fiataloktól várják a madarakat ábrázoló, szabadon választott technikával készülő alkotásokat november 21-ig. Az eredményhirdetést a Madarak Karácsonyán, a sukorói általános iskolában tartják, majd ismét vándorkiállítást szerveznek a nyertes alkotásokból. – hangzott el a Vadmadárkórház sajtótájékoztatóján.

 

 

A Székesfehérvári Vadmadárkórház idén ünnepli „nagykorúságát”, az intézmény tizennyolc éve működik a városban. Nyolc éve indították útjára a „Madármentés – Lélekmentés” című, szemléletformáló, óvodai és iskolai nevelő – oktató programot, melynek fontos elemeként idén már ötödik alkalommal hirdetik meg az azonos című gyermekrajzpályázatot. – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Dr. Berkényi Tamás állatorvos, a kórház vezetője. Elmondta, hogy az elmúlt években látványosan növekedett a pályázat iránti érdeklődés. Tavaly rekordot döntöttek, mintegy 2.700 rajz érkezett hazánkból és a szomszédos országok magyarlakta területeiről, így a pályázat „átlépte a határokat” és nemzetközivé vált.  Hozzátette: a „Madármentés – Lélekmentés” program keretében gyakran tartanak óvodai, iskolai foglalkozásokat élő madarakkal, ezután azt kérik a gyerekektől, hogy rajzolják le a látottakat, a legkedvesebb, legérdekesebb élményüket. Évekkel ezelőtt innen eredt a rajzpályázat megrendezésének ötlete, melyhez egyre szélesebb körben kapcsolódtak a gyerekek és az intézmények. A növekvő népszerűség idén is a folytatásra inspirálta a szervezőket.

 


 

A pályázati kiírást Horváth Hella, a Vadmadárkórház munkatársa ismertette. Ezúttal hat korcsoportban hirdették meg a pályázatot a 3-18 év közötti gyerekek, fiatalok számára, akik tetszésük szerint bármilyen technikát használhatnak az alkotás során. A munkákat 2014. november 21-ig lehet beküldeni a Vadmadárkórház, 8007 Székesfehérvár, Pf. 166. címre. A rajzok hátoldalára szükséges rögzíteni a nevezőlapot, rajta az alkotás címével, a gyermek teljes nevével, életkorával és nevezési csoportjával, óvodája, iskolája pontos címével, osztályának megjelölésével, lakcímével és egyéb elérhetőségeivel (telefonszám, email cím). Az alkotásokat háromtagú zsűri bírálja el, melyben Horváth Hellán kívül szerepel Tóth Péter, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatója és Kovács Árpád festőművész, művészpedagógus. A „Madármentés – Lélekmentés” rajzpályázat eredményhirdetését a sukorói általános iskolában rendezik december 17-én, a Madarak Karácsonyán. Ekkor nyitják meg a nyertes pályaművekből összeállított vándorkiállítást is.

A Vadmadárkórház hosszú távú tervei között szerepel, hogy naptárat, kiskönyvet jelentetnek meg az intézmény munkájáról. Ehhez is szeretnék majd felhasználni a legszebb alkotásokat a gyermekek, illetve szüleik, gondviselőik hozzájárulásával.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >