Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Izgalmas építészeti előadás a Várkörút történetéről
Izgalmas építészeti előadás a Várkörút történetéről Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 29.
Igen izgalmas és érdekes, a székesfehérvári Várkörút létrejöttének történetét feldolgozó előadás-sorozatot szervez a Városi Levéltár és Kutatóintézet. A nyitó programon, október 30-án 17.00 órakor Igari Antal, Fejér megye főépítésze tart előadást.

 

 

A Várkörút és környéke felújítása, valamint a szűken vett Belváros kiszélesítése a 2014-15-ös időszak egyik legfontosabb beruházása Székesfehérváron. A város 567,5 millió forint kormányzati támogatást nyert a „Új Belváros – Várkörút rehabilitációja” pályázat keretében, a felújítás várhatóan 2015 nyarára készül el.

A pályázathoz kapcsolódón a Városi Levéltár és Kutatóintézet ismeretterjesztő előadás-sorozatot szervez, melynek nyitó programja október 30-án, csütörtökön 17.00 órakor kezdődik az intézményben. „A Várkörút kialakulása, Székesfehérvár a dualizmus korában és a XX. század első évtizedeiben” című rendezvényen dr. Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója mond köszöntőt, majd Igari Antal, Fejér megye főépítésze tart vetítéssel egybekötött előadást. A program kötetlen beszélgetéssel zárul.

A nyilvános és ingyenes rendezvényre szeretettel várják a székesfehérváriakat és minden kedves érdeklődőt!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >