Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow MÉG KÉT HÉTIG LEHET JELENTKEZNI A KERESZTFÉLÉVES KÉPZÉSEKRE
MÉG KÉT HÉTIG LEHET JELENTKEZNI A KERESZTFÉLÉVES KÉPZÉSEKRE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. október 30.

Image

November 15-ig dönthetik el a jelentkezők, hogy mely egyetem, főiskola melyik szakán szeretnének továbbtanulni.Az eljárásban maximum öt hely jelölhető meg, és ezen eljárás során lehet utoljára a régi feltételekkel, alacsonyabb pontszámmal bekerülni a felsőoktatásba, hiszen a mostani keresztféléves eljárásban még marad a 260 pontos minimum az alapszakokon, és a 220 pont felsőoktatási szakképzésre.
 
 
A keresztféléves eljárás során meghirdetett önköltséges alapszakokra, osztatlan képzésekre és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek legalább érettségi bizonyítvánnyal. A jövő februárban induló állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok adhatják be jelentkezésüket, akik rendelkeznek a szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy januárban szerzik meg.
 
A felvételi eljárás tudnivalóit és a meghirdetéseket tartalmazó hivatalos tájékoztató kizárólag elektronikus formában jelenik meg a www.felvi.hu honlapon. Itt a jelentkezők megtalálják a felvételi eljárás szabályait, valamint a hivatalosan meghirdetett képzéseket. A kérelmeket idén is kizárólag elektronikusan lehet beadni, a www.felvi.hu oldalról elérhető E-felvételi keretében.
 
A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, az űrlapok kitöltése bármikor folytatható, a végleges jelentkezéseket pedig legkésőbb november 15-ig kell rögzíteni. A jelentkezés hitelesítésének határideje november 23. A jelentkezés alapdíja 9 ezer forint, amelyért összesen három helyet lehet megjelölni.
 
A további legfeljebb két jelentkezési helyért 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni. (Ugyanazon intézmény, ugyanazon szakának állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése, ha ugyanaz a képzési szint, a munkarend, a képzés nyelve és helye is, csak a finanszírozási forma tér el, bár külön sorban szerepel majd a jelentkezéskor, az eljárási díjak számításakor egy jelentkezési helynek számít.)
 
A pontszámítás alapképzéseken, osztatlan képzéseken és felsőoktatási szakképzéseken 500 pontos rendszerben történik, vagyis a tanulmányi és az érettségi pontok (maximum 400 pont) mellé különböző jogcímeken maximum 100 többletpont kapható. Mesterképzéseken a jelentkezők maximum 100 pontot szerezhetnek.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >