Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Sokan azt hiszik, hogy a magánérdek fontosabb, mint a közérdek!"
"Sokan azt hiszik, hogy a magánérdek fontosabb, mint a közérdek!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

ImageLázadoznak a Püspökkertváros lakói. Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő lakossági fórumán egy olyan probléma került előtérbe, amely igen heves indulatokat váltott ki mindenkiből. A vita forrását egy 100 lakásos társasház építésének terve okozza. A környékbeliek tiltakoznak ez ellen, mondván, hogy a tizenéve készült, "eredeti" tervben egy 46 lakásos társasház szerepel a mostani 100 helyett.

A lakók ezért felkeresték az Önkormányzatot, s feltették a kérdést: Miért nem vonták bele őket ebbe az elképzelésbe, mint ügyfelet, s miért nem értesítették ki őket? Az Önkormányzat és a lakók között tehát most egy jogi vita áll fenn, s az ügy már a Közigazgatási Hivatal elé került.

A lakossági fórumon a beruházó elmondta az elképzeléseit, s megpróbált válaszolni a kifogásokra. Felvázolta, hogy öt szintes lakások épülnek a korábbi három helyett. A lakók viszont nagyon bizalmatlanok – érthető módon – a Hivatallal szemben.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

Horváth Miklós Csaba szerint ennek az ügynek minden valószínűség szerint lesz még folytatása, s tárgyalni fogják a Tervtanácsnál. Minden azon múlik, hogy a panasztevőknek sikerül-e valamiféle eredményt elérniük az Önkormányzatnál. Még az is lehet, hogy egy új eljárást kell majd kezdeményezni. A jelenlegi jelenlegi önkormányzati rendeletek és szabályzatok szerint a beruházónak igaza van.

 

S, hogy mi a személyes álláspontja Horváth Miklós Csabának?

A területi képviselő így válaszolt e kérdésünkre: „Nekem a jogszabályok betartása mellett, de a lakók érdekeit kell képviselnem. Amit a többség akar, annak próbálok meg érvényt szerezni. Személy szerint én is nehezményezem, illetve soknak tartom, hogy egy családi házas övezetbe egy ilyen társasházat szeretnének építeni. Engem nemcsak a lakásszámok zavarnak, hanem a következmények is: közlekedési problémák eddig is voltak a körzetben, s a közműellátottság sincs még olyan szinten, hogy az megfelelőnek mondható lenne. A másik pedig az, hogy sokan úgy érzik, a magánérdek szentebb, mint a közérdek. Márpedig ez nem így van, s ezen sokaknak el kellene gondolkodniuk!”

A lakók képviseletét Dr. Mező Balázs látja el. Akinek van még bármiféle észrevétele az ügy kapcsán, forduljon hozzá!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >