Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Helyszíni bejárások minden városrészben
Helyszíni bejárások minden városrészben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 21.
Új kezdeményezés, hogy a város polgármestere az önkormányzati képviselőkkel közösen a meghirdetett lakossági fórum előtt végigjárja az adott városrészt és intézményeit, hogy a helyszínen tájékozódjon a fejlesztések eredményeiről, a megoldásra váró problémákról, valamint személyesen ismerje meg a közösségek életét. Ma a 11. számú választókörzetben kezdett dr. Cser-Palkovics András polgármester és Deák Lajosné önkormányzati képviselő.

 

 

A városrész bejárása során dr. Cser-Palkovics András Deák Lajosné önkormányzati képviselő társaságában felkereste többek között a Gyöngyvirág Óvodát, a Székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Intézetet és Kollégiumot, valamint a Zsolt utcai idősek napközijét. Székesfehérvár polgármestere megnézte a délelőtt átadott Kisteleki utcai bölcsőde előtti, illetve az Almássy-telepen végzett útfelújítási munkálatokat is, amelyek során a Zsolt és a Taksony utca közötti szakaszon megújult a járda és az útpadka, valamint a csapadékvíz-elvezetés is megoldódott. Az itt működő bölcsőde és óvoda miatt ezen a területen jelentős a gyalogos és az autós forgalom, ezzel a felújítással azonban megteremtették a lehetőséget arra, hogy az intézményekbe érkezők megálljanak, rövid ideig várakozzanak. A halaszthatatlan beruházás a Saára Gyula-program keretében valósult meg.

A lakossági fórum helyszínén, a Hétvezér Általános Iskolában tájékozódott dr. Cser-Palkovics András polgármester az októberben elkezdett tetőfelújításról is. A szeptember eleji nagy esőzések alkalmával a korábban csak toldozgatott-foldozgatott tető erősen beázott, a problémát elhárító beruházáshoz szükséges forrást – 70 millió forintot - a közgyűlés döntése értelmében az Ybl intézmény-felújítási program keretében a város biztosítja. A jelenlegi beruházással elkészül a teljes tetőszerkezet - 3200 m2 -  szigetelése, az esővíz-elvezető csatornák tisztítása. A munkálatok rendben zajlanak, az időjárás függvényében a tetőszigeteléssel a kivitelező az év végéig elkészülhet.

17 órakor kezdődött a városrész lakossági fóruma, a programon a 11. számú választókörzetet érintő aktuális ügyekről tájékoztatták a megjelenteket. A fórumon részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, Bozai István városgondnok, Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi rendőrkapitány, Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője és Steigerwald Tibor, a Depónia Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >