Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A klasszikus zenének minden korban van mondanivalója
A klasszikus zenének minden korban van mondanivalója Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 21.

Image

Közel száz tehetséges fiatal érkezik Székesfehérvárra, és méretteti meg magát az Országos Gregor József Énekversenyen. A Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola negyedik alkalommal szervezi meg 2014. november 21-23-a között a versenyt, amely november 21-én, pénteken 19.00 órakor ünnepi nyitóhangversennyel kezdődik a Szent István Művelődési Ház dísztermében.

 

 

Az országos énekverseny születésénél Gregor József, aki a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola Magánének tanszakának konzulense volt, maga bábáskodott. A Kossuth-díjas művész 2006-ban bekövetkezett tragikus halála után felesége örömmel vette, hogy a fehérvári intézmény emléket szeretne állítani férjének azzal, hogy a magyar operajátszás pótolhatatlan személyiségének nevét viseli a megmérettetés. Gregorné dr. Takács Mária azóta is az esemény védnöke , aki minden alkalommal személyesen követi végig a versenyt és szívhez szóló szavaival indítja útjára a fiatalok nemes versengését.

Az idei versenyen, amellyel továbbra is a Gregor József által oly nagy lelkesedéssel támogatott fiatal generációt szeretnék felkarolni, és a legjobbaknak kiemelkedési lehetőséget teremteni, az ország 29 intézményéből 88 versenyző érkezik Székesfehérvárra. A versenyzők már november 21-én, pénteken 11.00 órától színpadra lépnek, és a megmérettetés három kategóriában szombaton folytatódik.

A verseny elmaradhatatlan és kiemelkedő része a nagyszabású, ünnepi nyitókoncert, amelynek elsődleges célja az emlékezés Gregor Józsefre, akinek nagysága az idő elmúltával sem halványul, és aki a mai napig sok-sok énekes példaképe. A fellépők Gregor József leghíresebb szerepeit idézik fel.  Az ünnepélyes hangverseny a Szent István Művelődési Házban pénteken 19.00 órakor kezdődik. A megjelenteket Brájer Éva alpolgármester és Fekete Ferenc igazgató köszönti majd. A háromnapos program november 23-án, vasárnap 10.00 órakor a döntővel, majd 15.00 órakor gálahangversennyel zárul.

A rendezvény fővédnöke a művész özvegye, Gregorné dr. Takács Mária és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A zsűri elnöke: Schultz Katalin főiskolai adjunktus, a grémium tagjai: Kertesi Ingrid egyetemi adjunktus, operaénekes, Halmai Katalin egyetemi adjunktus, operaénekes, Gábor Géza operaénekes és Cser Ádám, karmester, zeneszerző, a Miskolci Nemzeti Színház zenei vezetője.

Az érdeklődőket szeretettel várják mindhárom napon!

 

 


 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >