Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Akadálymentesített színházi előadásra készülnek
Akadálymentesített színházi előadásra készülnek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 21.

Image

Akadálymentesített színházi előadást szervez a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány és a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház társadalmi érzékenyítés és szemléletformálás céljából Székesfehérváron, a Vörösmarty Színházban a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapján, 2014. december 3-án.

 

 

A program Magyarországon példaértékű. Legfőbb értéke egy komplex akadálymentesített színházi előadás megvalósítása  - mozgássérülteknek hely biztosítása; hallássérülteknek jelnyelvi tolmács; enyhe értelmi fogyatékossággal, illetve autizmussal élőknek könnyen érthető összefoglaló a cselekményről; látássérülteknek narráció és színpadbejárás. Az egyenlő esélyű részvétel megteremtésén túl céljuk a társadalmi befogadás előmozdítása is.

A szervezők Leonard Gershe “A pillangók szabadok” című vígjátékának bemutatásával készülnek, melyet korábban a Thália Színházban, az elmúlt évadban pedig az egri Gárdonyi Géza Színházban tűztek műsorra nagy sikerrel. A darabot Szarka János rendezi.

 


 

A program védnöke: dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Spányi Antal megyés püspök.

A rendezvény támogatója: Székesfehérvár Önkormányzata és a Vörösmarty Színház.

A december 3-i színházi rendezvényre jegyek 3000 Ft-ért megvásárolhatók négy székesfehérvári helyszínen:  a Vörösmarty Színház jegyirodájában, a Tourinform Székesfehérvár irodában (Oskola u. 2-4.), az Igézőben (Basa u.1.), illetve a Fehérvári Civil Központban (Rákóczi út. 25.).



További információk a programmal, vagy a jegyvásárlással kapcsolatban: 

A 30/380-7943, illetve a 30/380-4974 telefonszámon, vagy a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címen kérhetők a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársaitól.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >