Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A TELEKADÓ ELTÖRLÉSÉRŐL ÉS ÓVODAI FÉRŐHELYBŐVÍTÉSRŐL IS DÖNTÖTT
A TELEKADÓ ELTÖRLÉSÉRŐL ÉS ÓVODAI FÉRŐHELYBŐVÍTÉSRŐL IS DÖNTÖTT Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2014. november 21.

Image

A közgyűlés legfontosabb napirendi pontjaként a képviselők a telekadó hatályon kívül helyezéséről és az építményadó mértékéről határoztak. A telekadót 2015. január 1-jétől szünteti meg az önkormányzat és fenntartják az építményadó kedvezmény-rendszerét is. Mintegy 50 férőhellyel bővül majd a Maroshegyi Óvoda, ahol két csoportszobát alakítanak ki, a munka lebonyolításával a Városgondnokságot bízták meg.
 
 
A közgyűlés eskütétellel kezdődött, Molnár Ferenc és Szili Csaba szakbizottságok külsős tagjaiként tették le esküjüket. Ezt követően Székesfehérvár polgármestere gratulált Tóth Ferencné nyugalmazott óvodaigazgatónak, akinek munkáját 2013-ban Székesfehérvár Közoktatásáért díjjal, idén novemberben pedig Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismerték el.
 
Első napirendi pontként a Talentum Református Általános Iskola informatikai fejlesztéséről döntöttek a képviselők, az intézmény 1 millió 780 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A közgyűlés legfontosabb napirendi pontjaként a képviselők a telekadó hatályon kívül helyezéséről és az építményadó mértékéről határoztak.
 

 
A javaslatokat egyhangú döntéssel fogadták el. A telekadót 2015. január 1-jétől szünteti meg az önkormányzat és fenntartják az építményadó kedvezmény-rendszerét is, a kis és középvállalkozásokat segítve. Egyedül a legnagyobb kereskedelmi egységekre hárul majd nagyobb teher, ezt a 900 négyzetméter feletti kereskedelmi egységek fizetik.
 
Magánszemély 2015-ben sem fizet helyi adót Székesfehérváron. Száz négyzetméterig nem kell építményadót fizetni, majd sávosan nő az adótétel. A legmagasabb adótételt a 900 négyzetméter feletti kereskedelmi egységek fizetik, ez most 1650 forintról 1850 forintra fog emelkedni. A legmagasabb tétel ötven adótárgyat és 42 adózót érint, jellemzően a legnagyobb kereskedelmi egységekről van szó.
 
A képviselők ezt követően döntöttek a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával való együttműködésről, majd arról is, hogy újabb térfigyelő kamerát helyeznek el Székesfehérváron, az Óvoda utcában kialakított téren. A napirend kapcsán Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy alig egy év alatt megduplázták a kamerák számát és a jövő évi költségvetésben is komoly források lesznek erre.
 

 
Nem lakás céljára szolgáló helyiség közfeladat céljára történő használatba adásáról is döntöttek a képviselők, az ingatlan a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltató Központ lehetőségeit bővíti.
 
Ezt követően a kulturális közfoglalkoztatásra vonatkozó megállapodásról tárgyaltak és véleményt adott a közgyűlés az általános iskolák felvételi körzetének meghatározásához is. Mintegy 50 férőhellyel bővül majd a Maroshegyi Óvoda, a munka lebonyolításával a Városgondnokságot bízták meg.
 
A Maroshegyi Óvodában új csoportszobákat és tornaszobát is építenek, valamint kialakítanak egy nevelői szobát hozzá kapcsolódó szertárral együtt. A kivitelezés közel 100 millió forintba kerül majd, és új eszközöket is vásárolnak mintegy 30-35 millió forint értékben.
 
A zárt ülésről dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy elsősorban technikai jellegű döntések születtek, fellebbezésekről, közbeszerzési eljárásokról döntöttek. Számos pályázatot írnak ki önkormányzati bérlakások bérbeadására és eladására is, az érintett ingatlanokról a Városfejlesztési Kft. honlapja nyújt majd tájékoztatást.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >