Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Újra győzött, már 2. a Volán!
Újra győzött, már 2. a Volán! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. december 19.

Image

Jó formában, jó szezont fut eddig a Fehérvár AV19 jégkorong csapata. A Volán csütörtökön este a remek erőkből álló Villach együttesét fogadta és győzte le 4-1 -re az oszták profi ligában (EBEL), így -ha valószínűleg csak egy napig is- felépett a bajnoki tabella 2. helyére! Ilyen magasságokban a szezonnak ebben a fázisában korábban nem járt még a magyar élgárda, melyben ezúttal Bartalis, Wehrs, Sarauer és Marino volt a gólfelelős.

 

 

Nem indult úgy a meccs, hogy a vége magabiztos hazai győzelem lesz: az első harmadban jobbak voltak az osztrákok, a játékrész közepén meg is szerezték a vezetést, majd további helyzeteket hagytak ki, így pozitív meglepetés volt a Volán egyenlítése a hajrában, amikor emberelőnyös szituációban Bartalis lőtt laposan Lamoureux kapujába.

A második harmadban alaposan megváltozott a játék képe, a Volán erősen nyomott, s a 32. minutumban Wehrs szépen felvarrta a korongot közelről a bal felső sarokba, megszerezve a vezetést csapatának. Nem sokkal később Tokaji szabálytalankodott gólhelyzetben egy villachi játékossal, de a megítélt büntetőt szépen hatástalanította az új svéd kapus, Engstrand. Ez is döntő momentum volt, mert innentől kezdve egyre magabiztosabb, erőteljesebb lett a házigazdák produkciója, nem volt véletlen az elképesztő 18-4 -es kapuralövési arány ebben a periódusban.

Az utolsó 20 percben is kezdeményezőbb volt a fehérvári csapat, s teljesen megérdemelte, hogy az 52. minutumban Sarauer remek, csuklóból eleresztett lövésével már kétgólosra növelje előnyét, majd a végén egy jeges "tiki-taka" segítségével Marino bevágja a negyediket is. Abszolút mértékben rászolgáltak a sikerre Kovácsék, mely az utóbbi kilenc mérkőzésből már a hetedik volt! Sok van még hátra, de ha nem kerül valami nagyon nagy gödörbe az AV19 az alapszakasz hajrájában, biztosan megszerzi a nyugodt play-offhoz szükséges minimum 6. helyet.

Ennek érdekében most két idegenbeli derbin kell helytállnia Rob Pallin együttesének: előbb vasárnap 17.30 -kor Znojmóban, majd kedden (dec. 23, 19.15) Klagenfurtban. Nem lesz könnyű, de ez a társaság képes hozni ezeket a rangadókat is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >