Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Megint a végén bukott el az Alba
Megint a végén bukott el az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. december 19.

Image

Valahogy nem akar erre a bajnokságra összeállni a TLI-Alba Fehérvár kosárlabda csapatának játéka. A korábbi többszörös bajnok és kupagyőztes a tavalyi gyenge szezon után ismét a bajnoki dobogót célozta meg, de az eddig lejátszott 12 mérkőzésén csak időnként bizonyította azt, hogy alkalmas a feladatra. Az év utolsó NB I -es mérkőzésén Szombathelyen kapott ki 77-62 -re, így 6-6 győzelemmel és vereséggel messze a várakozások alatt, az alapszakasz tabellájának 7. helyéről várhatja a januári folytatást.

 

A találkozó nyitó kosarát az Alba dobta Kromah révén, ám erre 8 egységgel válaszolt a Falco, s innentől kezdve 4-5 pont körül állandósult a hazaiak előnye az első játékrész végéig. A második negyedben 36-25 -nél meglépni látszott a vasi egylet, de a Fehérvár repesztett egy 11-0 -ás etapot, s kiegyenlített! Ekkor nem nagyon gondolhatta bárki is, hogy végül ez lesz az egyetlen igazán jó néhány perce az Albának...

A második félidő közepén rövid ideig még vezett is Székely Norbert vezetőedző társulata, 44-47 után viszont jól kapaszkodott a Szombathely, így végül szinte egálról (50-49) indulhatott az utolsó 10 perc. Ezt azonban jobb elfelejteni, mert -az idén nem először- nagyon harmatosan, rengeteg hibával, dekoncentráltan kosarazott az Alba, a Falco szépen fokozatosan elhúzott, s éppen a meccs végére alakította ki a legnagyobb különbséget 77-62 -es győzelmével. Borzasztóan dobott a vendég csapat, 16 próbálkozásból csak 2 tripla ment be, míg az 58 kétpontos kisérletből csak 23 talált utat a gyűrűbe! Kritikán aluli adat!

Nagyon nem megy az Albának, hiába volt az edzőváltás, hiába volt egy-két bíztató meccse, hiába vannak jó játékosai, összességében nem áll össze a gárda produkciója. Most lesz néhány hét pihenő, talán ez alatt ki tud valamit találni Székely Norbert, különben olyan hátrányban lesz már a fehérvári együttes -most sincs kicsiben- az élmezőnyhöz képest, hogy azt a hajrában, majd a középszakaszban nem tudja ledolgozni, ellensúlyozni, így nem is tud kedvező pozícióba kerülni a rájátszásra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >