Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Olimpiai Reménységek Tornája
Olimpiai Reménységek Tornája Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. december 19.

Image

Nagyszabású kosárlabdatornát rendeznek 2014. december 27-30. között Székesfehérváron. Az év végi „Olimpiai Reménységek Tornáján” nyolc ország férfi U16-os nemzeti együttese vesz részt. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Kiss Norbert, sportért felelős helyettes államtitkár, Mészáros Attila alpolgármester, Mészáros Lajos, az MKOSZ utánpótlás szakmai koordinátora, Dávid Kornél, a kosárlabda akadémia alapítója és névadója és Matus Gábor, a DKKA sportigazgatója.

 

 

A sportbarátoknak az év vége is számos programot kínál Székesfehérváron, hiszen a hagyományos foci és röplabda gála mellett nagyszabású kosárlabdatornának ad otthont a megyeszékhely. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia az Alba Regia SC-vel, a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével közösen, 2014. december 27-30. között rendezi meg az „Olimpiai Reménységek Tornáját” a Vodafone Sportcentrumban. Az eseményen nyolc ország U16-os nemzeti együttese vesz részt, Magyarország mellett Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Ausztria, Szlovénia és Románia legjobbjai is tiszteletüket teszik a koronázóvárosban.

A két ünnep között megrendezésre kerülő, rangos eseményt megelőző sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester elmondta: „Nagy reménységgel tölt el bennünket, hogy az ideérkező erős csapatok jó hangulatú, kiváló mérkőzéseket vívnak majd sok néző előtt. A város számára nagyon fontos, hogy a szakmai szervezetek Székesfehérvár mellett tették le a voksukat a helyszín kiválasztásakor. Ez elismerése az itt folyó magas színvonalú munkának, és jó visszajelzése annak is, hogy érdemes volt néhány évvel ezelőtt belevágni a Vodafone Sportcentrum bővítésébe, hiszen a létesítmény megfelel a nemzetközi elvárásoknak.” Az alpolgármester zárásként mindenkit invitált a két ünnep közötti rangos sporteseményre, amelyre ingyenes lesz a belépés.

A sajtótájékoztatón jelen volt Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár. Reményét fejezte ki, hogy olyan fiatalokat láthatunk a nemzetközi rendezvényen, akik egyszer eljutnak majd az olimpiára, ha lehetőség lesz rá, akár 2024-ben Magyarországon is. „A sportolók életében is fontos, hogy célokat tűzzenek ki maguk elé. Ez az ő esetükben nem lehet más, mint egy világverseny.” – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

 

Mészáros Lajos, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége utánpótlás szakmai koordinátora az Olimpiai Bizottságon belül is szorgalmazta azt, hogy bővítsék ki a Visegrádi Négyek Tornáját. Így idén első alkalommal nyolc ország utánpótlás válogatottja mérkőzik meg egymással. „Az olimpiai eszme mellett nagyon fontos, hogy erősítsük azokat az utánpótlás-neveléssel foglalkozó bázisainkat, ahol minőségi munka folyik, így népszerűsítve a sportágat. Sportdiplomáciai siker, hogy az idei évben mind a női, mind a férfi tornát mi rendezhetjük meg. A női tornának Pécs, a férfi tornának Székesfehérvár ad otthont. Jelentős ez abból a szempontból is, hogy az U16-os válogatott jövőre Európa-bajnokságon szerepel. Feladatunk, hogy a sportolóinknak minél több lehetőséget biztosítsunk a nemzetközi megmérettetésekre, hogy egyre több tapasztalatra tegyenek szert.” – tette hozzá Mészáros Lajos.

Dávid Kornél, a kosárlabda akadémia alapítója és névadója örömét fejezte ki, hogy ismét egy rangos, nemzetközi versenynek adhatnak otthont Székesfehérváron. „Egyedülálló lehetőség ez arra, hogy nemcsak klub, hanem válogatott szinten is láthatjuk a korosztály legjobb játékosait. Reméljük, hogy ezeknek a fiataloknak megadatik egyszer, hogy kosárlabda csapattal kijussanak az olimpiára. Sokan dolgoznak azon, hogy az utánpótlás-nevelés itt Székesfehérváron tovább erősödjön, az ország egyik legmeghatározóbb bázisává váljon. Ehhez szükségünk van arra is, hogy ilyen rendezvényeket tudjunk szervezni. A megújult csarnok és minden egyéb feltétel szerencsére adott hozzá.”

Az „Olimpiai Reménységek Tornáján” nyolc ország, Magyarország mellett Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Ausztria, Szlovénia és Románia legjobb U16-os játékosai lépnek pályára, mondta Matus Gábor, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia sportigazgatója, a torna versenyigazgatója. Reményét fejezte ki, hogy minél több sportbarát ellátogat a négynapos rendezvényre, és bíztatják majd a csapatokat.

A mérkőzésekre a belépés ingyenes.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >