Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Advent negyedik hétvégéje is változatos programokat ígér
Advent negyedik hétvégéje is változatos programokat ígér Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. december 19.

Image

Könnyű- és komolyzenei koncertek, mesejátékok és gyermekek előadásai is szerepelnek a „Fehérvári Advent 2014” negyedik hétvégéjén.

 

A Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola 2. a osztályos tanulóinak "Télapó levelei" című műsorával folytatódik december 19-én, csütörtökön 10.00 órától az Adventi színpad programja a Városház téren. A délelőtt során a Rákóczi utcai Óvoda Mancz János Tagóvodájának Maci csoportja mutatja be "Karácsonyi sütemény" című összeállítását, majd a Talentum Református Általános Iskola 3., 5. és 6. osztályos tanulói lépnek színpadra, műsoruk címe: "Jézus születése a szívekben".  Kora délután 13.00 órakor a Kodolányi János Középiskola és Kollégium tanulói mutatják be "Legyen ünnep az égen és ünnep a Földön" című összeállításukat.

Az iskolai tanítás téli szünet előtti utolsó napján december 19-én, pénteken 10.00 órakor "A kis Jézus megszületett" című összeállítással kezdődik az Adventi színpad műsora, amit a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájának Maci és Nyuszi csoportja ad elő, majd a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola több osztálya is színpadra lép. Őket követi a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda Liliom csoportja, Mezőföldi betlehemes összeállításukkal.

Szintén a gyerekeké lesz a főszerep a Városháza Dísztermében, ahol 17.00 órakor kezdődik „Betlehembe hív a csillag” címmel a Csitáry Művészeti Iskola diákjainak adventi koncertje. Remek péntek esti kikapcsolódási lehetőséget kínál a Zichy színpad programja, ahol 18.00 órakor elsőként a Blahalousiana koncertezik, majd Szabó Leslie lép színpadra.

Advent negyedik hétvégéjén a délelőtti készülődést követően érdemes lesz körülnézni Székesfehérváron, hiszen gazdag programkínálat várja a családokat. A Hiemer-házban a Terembura Kulturális Egyesület tagjaival a „Hasznos Holmik” rendezvény keretében ezúttal mesés lámpásokat készítenek papírformával, majd 17.00 órától mutatja be Jancsi és Julicska meséjét a Figurina Bábszínház. (Az ismert Grimm-mese feldolgozása igazi mézeskalács figurákkal történik, akik mellett a boszorkány – aki a nézők előtt születik! - azzá változik, amivé csak akar, hiszen nyers tésztából van, s így sületlen maradt, de nem sokáig…) A darab után a kis és nagy nézők tésztabábokat gyúrhatnak Figurina-módra.

A Vízivárosi Advent 15.00 órakor kezdődik. A Vízivárosi Általános Iskola melletti téren a gyertyagyújtást követően Tóth Tamás plébános adventi gondolatait hallhatják. Színpadra lépnek a Vízivárosi óvoda gyermekei és a Sarló utcai nyugdíjasok. 15.35 órakor a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszönti a jelenlévőket, majd a Napsugár utcai óvoda mutatja be ünnepi műsorát, őket követik a Németh László iskola diákjai. Székesfehérvár testvérvárosai közül Opoléből, Lengyelországból érkező vendégek mutatkoznak be, és kínálják hagyományos karácsonyi mézes süteményüket. A nap Mits Péter gyermekkoncertjével, majd Gombó Viola Lotti előadásában adventi történettel folytatódik. A délutánt a United zenekar és Galambos Dorina adventi akusztikus koncertje zárja.

A könnyűzenei koncertek sora a Belvárosban, a Zichy színpadon folytatódik, ahol 18.00 órától először a J.A.M., majd a KJF Jazz és végül Odett lép színpadra.

Szombaton ismét várja az ünnep hangulatában elmélyülni vágyókat az Adventi színpad. 15.30 órakor a MusiColore Énekegyüttes műsora után 17.30 órától a Fehérvári Versünnep díjazottjainak és a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola növendékeinek karácsony műsorát nézhetik meg az érdeklődők. A két hangverseny között érdemes lesz átsétálni a Püspöki Palota Adventi Udvarába, ahol 16.00 órakor a móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola tanulóinak adventi műsorát nézhetik meg. Ezt követően Spányi Antal megyés püspök mondja el adventi gondolatait, majd meggyújtják az adventi koszorún a negyedik gyertyát. 18.00 órától pedig a Hermann László Kamarazenekar ad adventi hangversenyt a Szemináriumi templomban.

A Fehérvári Advent 2014 programsorozat egyik különleges eseményének ígérkezik a Szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertje. A Haáz Sándor tanár által 1982-ben alakított együttes repertoárjában eredeti népdalok, népdalfeldolgozások, történelmi énekek, valamint klasszikus darabok is szerepelnek. Az együttes létszáma a kezdetektől fogva viszonylag állandó, koncertjeiken mintegy száz kórustag és negyven zenekari tag lép fel székely népviseletben. A Magyar Örökség díjas együttes Székesfehérváron december 20-án, szombaton 19.00 órakor a Prohászka Ottokár templomban lép fel.

 

Advent negyedik vasárnapján 10.30 órakor kezdődik az Adventi színpad műsora. Délelőtt Kovácsovics Fruzsina „Elfeledett mézescsók” című műsorát nézhetik meg az érdeklődők. A program a Városház téren 16.00 órakor folytatódik a "Fenyőmanók" című zenés mesejátékkal, amelyben közreműködik a Zombori akusztik. 17.00 órakor Zsigmond Lala lép a színpadra karácsonyi műsorával. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és Spányi Antal megyés püspök 17.30 órakor mondja el köszöntőjét és adventi gondolatait, majd meggyújtja a város adventi koszorúján a negyedik gyertyát. 18.00 órától Dobrády Ákos műsora zárja az Adventi színpad műsorát.

Mézeskalács, porcelánfajansz karácsonyfadíszek és gyékényből csillagok, angyalok készülnek Fehérvári Kézművesek Egyesülete tagjainak vezetésével a Hiemer-házban 14.30 és 16.30 óra között, és nyitva lesz az Adventi Mesekuckó is.

Befejezéséhez érkezik az adventi koncertek sorozata a Városi Képtárban, ahol vasárnap 15.30 órakor a vendég Kónya István lantművész lesz. A Zichy színpadon 17.00 órakor elsőként a Vörös Janka duó lép színpadra. Őket követi 18.30 órakor a KJF Jazz.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >