Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Volán-parádé
Volán-parádé Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 11.

ImageAz Alba Volán pazar játékot mutatott be péntek este, és a mérkőzést végig irányítva nagy gólkülönbségű győzelmet aratott az NHL-játékosokkal megerősített HC Innsbruck ellen. - Igazán nem mondhatni, hogy óvatosan kezdtek volna a felek, valósággal egymásnak estek a csapatok. Rögtön a második percben tömegjelenetek játszódtak le a vendégkapu előtt, de a kapus mammutjában rendre elakadt a pakk.

Aztán Salfi lövését védte magabiztosan Szuper, majd Yli-Junnila került gólhelyzetbe, de hallatlanul önzetlenül leadta a korongot Benknek, ám Kotyk védeni tudott, közben pedig szabálytalankodott Hohenberger, így jöhetett az első emberelőnyünk. Mindössze egy percre volt szükség a fórban a vezetés megszerzéséhez, ehhez kellett Ocskay zsenialitása. Megkerülte a kaput, majd az átadásra számító innsburckiak legnagyobb döbbenetére behúzta a kapuba a játékszert. Fantasztikus gól volt. (1-0) Kis híján hamar jött a válasz, a 9. percben Johner tisztán lőhetett, de a kapuvasat találta telibe.

Támadott az egyenlítésért az Innsbruck, de ez tiszavirág életűnek bizonyult, Ondrejcik kék vonalas lövésébe ugyanis a születésnapos Nagy Gergő kitűnő érzékkel ért bele, és máris kettő volt közte. (2-0) Leforrázta a három sorral játszó, és a ritmust nem igazán találó HCI-t ez a fejlemény, az Alba Volán pedig szárnyakat kapott. Ismét Yli-Junnila villant, ezúttal Bonninak tálalta le a korongot, aki alig bombázott mellé. Majd Palkovics és Martz is tűz alá vonta a vendégkaput. Forsyth kiállítása sem törte meg a lendületünket, simán kivédekeztük, fel sem állt az Innsbruck.

Amikor aztán Yli-Junnila ülhetett ki, akkor már Szuper bravúrjaira is szükség volt, de megoldotta a feladatát. A Cápák nagy igyekezetükben elcserélték magukat, kis híján góllal büntettük, de Ocskay és Palkovics pazar összjátéka után utóbbi fonákkal fölé emelt. Az egész harmadban végig irányítása alatt tartotta a mérkőzést a Volán, remekül teljesítette a csapat, és ez gólokban is megmutatkozott. Pörgősen indult a második játékrész is, a ma nagyon elemében levő Yli-Junnila lövését védte Kotyk, majd a másik oldalon Szuper brillírozott.

Aztán Palkovics iramodott meg a szélen, viszatette Ocskay-nak, aki szenzációsan lőtte ki a felső sarkot. (3-0) Szinte felrobbant a csarnok e lézerpontosságú lövés láttán. Teljesen vakvágányra került a vendégcsapat, Pewal szabálytalansága pedig csak fokozta ezt. Nem vacakoltunk sokat a fórban, nagyobbnál nagyobb lehetőségeink voltak, a HCI védői azt sem tudták, hova nézzenek. Átszellemülten játszott a Volán, Bonni távoli bombája utat is talált a megviselt Kotyk mögé. (4-0) Egy perc múlva Ocskay vállalkozott ismét lövésre, ezt Kotyk lehútza. Aztán az Innsbruck is eljutott egy helyzetig, a csatár el is sodorta Szupert, ez felszította az indulatokat.

 A védők rendre utasították a támadót, mire nagy kakaskodás kezdődött. Ám Jelinek bíró hallatlanul bölcsen nem állított ki senkit a dulakodás után, ez ritkán látható, remek döntés volt. Kisvártatva Kovács vezetett ellenakciót, csak szabálytalanul tudták megállítani. Felálltunk a fórban, kis szerencsével bent is tartottuk a harmadban a pakkot egy felszabadítási kísérlet után, Byström Palkovicshoz játszott, aki takarásból lőtt, Kotyk későn nyúlt felé, így bár hozzáért a játékszerhez, csak beljebb tudta segíteni azt. (5-0) A meccs felénél öt közte - hihetetlen! Le is cserélte a kapusát Ron Kennedy.

A frissen beállt Bacher sem unatkozott, hamar felvehette a ritmust. A harmad végén újab Volán-emberelőny következett, Kovács is és Sofron nagy helyzetbe került, ám Bachert nem hagyták cserben reflexei - és szerencséje sem. Aztán Alanen mutatott be egy csodálatos cselsorozatot, ziccerbe is került, de óriási bravúral védett a cserekapus. Öt gólos előnnyel mehettünk szünetre, ez és a mutatott játék minden várakozást felülmúlt. A befejező húsz percre egy csalódott Innsbruck jött ki, látható volt, hogy ők maguk sem hisznek már bármilyen felzárkózásben. Igaz, Byström kiállítása alatt a szépítés legalább összejöhetett volna nekik, de Woger föléütötte a ziccerét. Ezen kívül nem is igazán tudtak veszélyt okozni a kapunk előtt a fórban.

Aztán a kiegészülésünk után ismét Alanen jeleskedett, korongot kapott a támadóharmadban, kapura tört, majd bemutatta a lövést, de klasszismegoldást választva Benk elé csúsztatta a játékszert, aki ajtó-ablak helyzetben Bacher mammutját találta el. Támadásban maradt a Volán, az Innsbruck szórványos kontrákat vezetett csak. Majd Sofron harcossága után Martz kevergetett ügyesen a vendégkapu mögött, le is rántották. Újabb hazai fór.

A két percben a legnagyobb lehetőséget Hegyi dolgozta ki, szélsebesen betört a támadó harmadba, pazarul Vaszjunyinhoz játszott, aki lőtt is - pont a kapusba. Kisvártatva Palkovics cselezte magát helyzetbe, de kissé túljátszotta az akciót. Majd Martz látta meg - nem először - remekül Kovácsot, oda is adta neki szépen a korongot, de a szélső nem tudta góllal befejezni a támadást. Aztán az 56. percben Horváthnak kellett kiállnia, de a hátrányban is a Volán volt a veszélyesebb.

A ma igazán dicsérhető Yli-Junnila lépett ki, egyedül vezette a kapusra a korongot, mire hátulról elgáncsolták. A büntető helyett csak kiállítás lett. 4-4 ellen is felállt a Volán, aztán lejárt Balu kisbüntetése, vissza is tért, de a vonalbíró érthetetlen módon befújta "Túl sok ember a jégen" büntetésnek. Jelinek vezetőbíró is zavartan nézett segítőjére, megkérdezte a másik vonalbírót is, aztán végül nem hozta kellemetlen helyzetbe kollégáját, és kiállt mellette, így technikai kisbüntetést kapott a Volán. Felállt az Innsbruck, de nem jutottak igaz lövőhelyzetig. Nem úgy Kovács, aki a meccs csattanójaként egyedül vezethette a kapusra a pakkot az utolsó másodpercekben, de ezúttal sem tudott túljárni az eszén. Megszólalt a duda, ezzal a Volán sporttörténelmet írt: először nyert az EBEL-ben öt góllal és idén először nem kapott gólt. Az egész csapat, kivétel nélkül ragyogóan játszott, minden játékos, minden sor kitett magáért.

Csodálatos győzelem volt, és az eredmény igazán jó, közönségszórakoztató játékkal párosult.

Mestermérleg, Ted Sator: Nagyszerű mérkőzés volt, amelyen mind a négy sorunk remek teljesítményt nyújtott. Az elmúlt találkozókon nem jöttek az eredmények, de végig azt mondtam a fiúknak, hogy a jó rajtunk nem a véletlen műve, előbb-utóbb össze fog állni minden. Ez ma meg is történt. E ponton kiemelném segítőm, Énekes Lajos szerepét, aki kiváló munkát végzett a csapat felkészítésében és a Tokaji Viktor nélküli védekezés kidolgozásában. A hátsó alakzat ma kitett magáért, védekezésünk igazán jól működött.

Alba Volán - HC Innsbruck 5-0 (2-0, 3-0, 0-0)

Székesfehérvár, 2500 néző, vezette: Jelinek, Kaspar, Widmann.

Alba Volán: Szuper - Horváth, Hegyi, Bonni, Forsyth, Byström, Ondrejcik, Jobb, Nagy, Martz, Alanen, Fodor, Ocskay, Sofron, Kovács, Palkovics, Vaszjunyin, Yli-Junnila, Fekete. Vezetőedző: Ted Sator.

HC Innsbruck: Kotyk - Unterluggauer, Brennan, Lakos, Sarg, Hohenberger, Vogl, Salfi, Murray, Pewal, Johner, Hanschitz, Hinz, Mössmer, Ofner, Woger, Henderson, Steinacher, Bacher (kapus). Vezetőedző: Ron Kennedy.

Gólszerző: Ocskay 2, Nagy, Palkovics, Bonni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >