Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kiállítás-sorozattal ünnepel a 75 éves Széchenyi Szakközépiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. február 03.
Két hónapon át tartó kiállítás-sorozattal ünnepli fennállásának 75. évfordulóját a Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola. Minden héten más-más tárlatot láthat a közönség, az alkotók között tanárok és diákok egyaránt szerepelnek. A legszebbnek ítélt alkotásokból március végén nagyszabású záró kiállítást rendeznek.

 

 

A jubileumi sorozat keretében január 26-30-ig Csik László tanár fafaragásait állították ki. Az alkotót gyermekkora óta örömmel tölti el a barkácsolás világa. A fém megmunkálása mellett ismerkedett meg a fafaragás művészetével. Munkái között szerepel falucímer, faluüdvözlő tábla, kopjafa, síremlék, szentháromság szobor és még számos, szebbnél szebb alkotás. A Gróf Batthyányról Lajosról készített szobrot iskolájának adományozta a 26 éve széchenyis művésztanár. Csik László tagja a Fehérvári Kézművesek Egyesületének, a Vörösmarty Társaság Áron Nagy Lajos Művészetbarát Körnek, rendszeresen bemutatkozik kiállításokon is.


Az alkotó kipróbálta magát a hószobrászatban, két alkalommal, 2004-ben és 2005-ben vett részt a franciaországi Valloire-ben megrendezett hószobrászati szimpóziumon. Az itt készült videofelvételeket szintén bemutatták a Széchenyi Szakközépiskola kiállításán.

Február 2-6-ig Trexler Ferencné Madarász Judit tanár festményei szerepelnek a jubileumi tárlaton. Az alkotó hosszú ideig tartó útkeresése során talált rá a festészet nyújtotta örömökre, nagyon fontosnak tartja a szépség létrehozását és átadását.


Több tanfolyamon vett már részt, ahol sokféle technikával ismerkedett meg. Képei olajjal, akrillal, akvarellel, míg rajzai szénnel, pasztellel, olajpasztellel és grafittal készülnek. 2015-től tagja lett az Áron Nagy Lajos Művészetbarát Körnek.

Március végéig minden héten más-más tárlatot rendeznek a Széchenyi Szakközépiskolában a diákok rajzaiból, fotóiból, szakmai munkáiból, illetve a tanárok fényképeiből, kreatív munkáiból. A nézők szavazatai alapján hetente kiválasztják a két legszebb alkotást, melyet a március 16-20-i jubileumi hét nagyszabású összművészeti záró kiállításán újra bemutatnak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >