Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Tojásfestő maraton
Tojásfestő maraton Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. március 27.

Image

Ismét megrendezi az évek óta nagy népszerűségnek örvendő tojásfestő maratont a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. Március 28-án, szombaton 10.00 és 20.00 óra között számos technikával ismerkedhetnek az érdeklődők a Kézművesek Házában, de lehet készíteni húsvéti dísztárgyakat, ajándékokat is. A programra a "Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák II. Országos Hétvégéje" című program keretében kerül sor.

 

 

A Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége március 27-29-én nyitott hétvégét szervez az országban működő népi kézműves alkotóházak, műhelyek és műhelygalériák számára. A program célja, hogy felhívják a figyelmet azokra az intézményekre és szervezetekre, amelyek továbbörökítik a tradicionális népi kézművességet,  mestereik és alkotó közösségeik pedig képviselik szakmájukat és megújítják tudásukat.



Az országos kezdeményezés keretében a Fehérvári Kézművesek Egyesülete ismét megrendezi a tojásfestő maraton népszerű családi programját március 28-án, szombaton 10.00 és 20.00 óra között a Rác utca 27. szám alatti Kézművesek Házában. Az érdeklődők hagyományos és új festési, díszítési technikákkal ismerkedhetnek meg. A kézműves mesterek folyamatosan váltják egymást, egy időben két-háromféle technika oktatása zajlik majd. Emellett lehet készíteni lakásdíszeket, húsvétra szánt ajándékokat, tojástartókat csuhéból, gyékényből és vesszőből. Kedvező, szép időjárás esetén a házban és az udvaron is zajlanak a foglalkozások.

A programra 500 forint a belépő. A szervezők három kifújt tojást biztosítanak, aki többet szeretne, hozhat magával.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >