Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow HÉTVÉGI PROGRAMOK A KORONÁS PARKBAN és a Hiemer-házban
HÉTVÉGI PROGRAMOK A KORONÁS PARKBAN és a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 27.

Image

Idén immár negyedik alkalommal tartják meg az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat, melynek keretében az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők. Március 28. és április 26. között öt hétvégén országszerte mintegy 70 helyszínen, így Székesfehérváron is várják színes programokkal a látogatókat.

 

 A Koronás Park minden szolgáltatása ingyenes lesz szombaton és nyitott kapukkal várják a látogatókat az Uniós Fejlesztések nyílt napja alkalmából. (A Koronás Park látogatása a szolgáltatások igénybevétele nélkül egész évben ingyenes!)
 
Programok:
 
12:30 Élő-Képes Krónika (vidám, interaktív előadás a vásári komédiák műfajában székesfehérvári legendakincs feldolgozásával)
 
12:00-18:00 ingyenesen elérhetők a történelmi játszópark szabadtéri játszóeszközei mellett a Titkok Parkja titokkereső kalandjáték okostelefonnal vagy vezetőfüzettel, illetve az egyedi fejlesztésű mozgásérzékelő kinect játék.
 

 

 

 

Székesfehérvár harmadik alkalommal csatlakozik az „Uniós Fejlesztések Nyílt Napja” című kezdeményezéshez. Március 28-án, szombaton délután három időpontban, idegenvezetéssel egybekötött belvárosi séta keretében tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Korona hiteles másolatát, a Fő utcát és a Hiemer-Font-Caraffa épületegyüttest. 

Székesfehérvár Belvárosában március 28-án, szombaton 12.00, 14.00 és 16.00 órakor indulnak a szakmai vezetéssel egybekötött séták a Tourinform Iroda elöl.

A résztvevők elsőként a Városháza emeletén megtekinthetik a Szent Korona hiteles másolatát, amely 2013 augusztusában, a Szent István Emlékév  tiszteletére érkezett a városba. Később egy széleskörű összefogásnak köszönhetően, közadakozásból meg is vásárolta a város az ereklyét, amely véglegesen itt maradhatott. Második állomásként az érdeklődők végigsétálnak a Fő utcán, melynek felújítása szintén a Szent István Emlékévben fejeződött be.  Megtekinthetőek többek között a burkolatba beépített, indamotívumokat formázó ledsorok is. Zárásként az idegenvezetők a Hiemer-házba kalauzolják a vendégeket. Az épületegyüttest három ütemben, 2006 és 2011 között újították fel. A több mint 3000 négyzetmétert érintő fejlesztés elkészülte óta a ma már közösségi célokat szolgáló házat a Belváros ékköveként tartják számon, amely alapvetően határozza meg a városközpont hangulatát.

A belvárosi séták időtartama körülbelül 1-1,5 óra, a részvétel ingyenes.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >