Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Megkezdte a készenlétet a pázmándi önkéntes tűzoltóság
Megkezdte a készenlétet a pázmándi önkéntes tűzoltóság Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2015. április 01.

Image

Április elsejétől önállóan is beavatkozhat a pázmándi önkéntes tűzoltó egyesület. A szervezet három település közigazgatási területén - Vereben, Kápolnásnyéken és Pázmándon - a vállalt készenléti időszakban a hivatásos tűzoltó egységek nélkül, egyedül végezheti a káresemények felszámolását. A pázmándi önkéntes tűzoltóság szerdán nulla órától egy gépjárműfecskendővel és négy önkéntes tűzoltóval állt készenlétbe.
 
Az önállóan beavatkozó pázmándi önkéntes tűzoltóságnak éves szinten négyezer-ötszáz óra készenlétet kell vállalnia, mely időszak alatt a tevékenységi területükön önállóan riaszthatóak.
 
A riasztást követő kilenc percen belül vállalták, hogy megkezdik a vonulást legalább egy gépjárműfecskendővel és négy önkéntes tűzoltóval, köztük egy tűzoltásvezetői jogosultsággal rendelkező önkéntessel, két beosztottal és egy gépjárművezetővel.
 
A pázmándi önkéntes tűzoltó egyesület Fejér megyében elsőként vált önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltósággá. A jogosultság megszerzéséhez szigorú feltételeknek kellett megfelelniük.
 
A szükséges technikai felszerelések biztosítása mellett februárban egy rendszerbeállító gyakorlaton kellett bizonyítaniuk szakmai képzettségüket és felkészültségüket.
 
Az egyesület önálló beavatkozásra feljogosító oklevelét dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője adta át a március tizenötödikei beiktatási ünnepségen.
 
< Előző   Következő >