Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Pogácsa-party: nem csak a hittől vezérelve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 15.

Image„Ne csak egymás ülő emberek legyenek a hívek, hanem egymást ismerőek is!” – ekképpen indokolta Tornyai Gábor, az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia plébánosa a nemrég bevezetett „pogácsázást” a templom előtti téren. A fiatal, lelkes plébános a nyáron került a nyugdíjazott Glósz Ervin atya helyére, s nemsokára több olyan „újítást” is bevezetett a helyi karitászosok segítségével, amelyeket a környékbeli katolikusok nagy örömmel fogadtak.

Ilyen például a „pogácsa party”, aminek az alapötletét a Donát-kápolnánál tartott nyári búcsú adta: a Donát-napon a mise után minden évben süteménnyel, borral és üdítővel kínálták az önkéntesek a híveket, akiknek így lehetőségük nyílt egy kicsit kötetlenebbül beszélgetni egymással, s közelebb kerülni a „felebarátokhoz”.

 

Image
.

E program „pogácsás része” hamarosan „átkerült” az öreghegyi plébánia udvarára, ahol évente pár alkalommal ily’ módon állítják meg az embereket, s kérik őket arra, hogy ne csak a templomban fogadják egymást társul az imában, hanem osszák meg egymással „hétköznapi” cselekvéseiket is.

Image
.
 

A gyermekek különösképpen örülnek a finom étkeknek, s míg ők a rágcsálással vannak elfoglalva,

Image
.
 

a szülők néhány kedves szóval lelki támaszt nyújtanak társaiknak, megszólítják az idős, magányos embereket, akik ettől tényleg egy nagy család tagjának érzik magukat…

Image
.

Image
.

A mise alatt már megterítették az asztalokat a karitasz tagjai:

Image
.

Image
.

Majd jöttek a hívek:

Image
.

Image
Fotók: Temesvári Márta

 

 

 
< Előző   Következő >