Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Forgalomterelés az Aszalvölgyi árok térségében
Forgalomterelés az Aszalvölgyi árok térségében Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 14.

Image

Az új, 2x2 sávos, 7 km hosszú nyomvonalon Székesfehérvár és Csór község közigazgatási területén haladó elkerülő út gyors és biztonságos áthaladást biztosít majd az M7 autópálya, Győr illetve a 8. számú főút irányába. Az Aszalvölgyi árok térségében a kivitelező most kezdi meg az üzemi átjárók kialakítását, ezért keddtől 2x1 sávot használhatnak a közlekedők - adta hírül a NIF Zrt. Közleményük az alábbiakban olvasható.

 

 

"2015. április 14-től, keddtől a 8. számú főúton 1,5 km hosszan a két belső sáv lezárása miatt, 2x2 sáv helyett 2x1 sávot használhatnak a közlekedők. A forgalomterelés a kivitelezési munkák előrehaladtával várhatóan április végétől ezen a 1,5 kilométeres szakaszon átterelődik a jelenlegi bal pályára (M7 irányába). A vállalkozó ekkor kezdi meg a meglévő pályához az új nyomvonalon kialakított csomópont csatlakoztatásának kiépítését. A közúti forgalom lebonyolítását a kivitelező mindvégig biztosítja 2x1 forgalmi sávon. A munkálatokkal érintett szakaszokon 60 km/h-s sebességkorlátozás lép hatályba.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában megvalósuló kivitelezés az M7-es autópálya 8. és 63. számú főutak csomópontjánál kezdődik. A nyomvonal érinti a Gaja patak, a Hosszú-ér vízfolyást, majd a Fekete-hegyi árkot. Csór község területére az Iszkaszentgyörgyi árkot keresztezve jut el a 8. számú főúthoz. A szakaszon 8 felüljárót és 2 különszintű csomópontot építünk: az egyiket elválási csomópontként a már megépült 8. és 7. számú főút közös szakaszán az Aszalvölgyi árok közelében, a másikat pedig csatlakozva a 8. számú főút Csór települést elkerülő szakaszához. A nyugati elkerülő út hiányzó szakaszának megépítésével a Feketehegy-Szárazréten élők mentesülnek a jelenlegi átmenő forgalommal együtt járó környezeti terheléstől, valamint a 8. és a 7. számú főutak találkozásánál, a feketehegyi körforgalomnál megszűnnek majd a - főleg nyári időszakra jellemző - dugók. 

A fejlesztés 85% uniós és 15% hazai forrás biztosításával a SWIETELSKY Magyarország Kft. és az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. kivitelezésében nettó 14.582.307.776 forint értékben valósul meg." - áll a NIF Zrt. közleményében.

 
< Előző   Következő >