Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Derek Couture: "Mit mondjak, ez izgalmas volt..."
Derek Couture: "Mit mondjak, ez izgalmas volt..." Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 16.

ImageAz Alba Volán új csatára még nem játszhatott a Vienna Capitals ellen. A lelátóról azonban szurkolt új társainak, a kilátogató mintegy 3000 drukkerrel együtt izgulta végig a nem mindennapi találkozót. - A videómegosztó oldalakon jónéhány verekedős videó látható a szélsőről, így egyes fórumokon - és a sajtóban - is verőlegényként, terminátorként aposztofálták a támadót.

Ám Derek Couture nem bárgyú tekintetű, hurkanyakú izomkolosszus, hanem - egy kétségkívül jó fizikai felépítésű - mosolygós, közvetlen, barátságos ember. Magányosan ücsörgött a sajtópáholy fölötti lelátórészen, a szünetekben a közfigyelmet pedig átengedte a másik szektorban helyet foglaló kosárlabdázóknak. Ő pedig leendő csapata játékára koncentrált, igyekezett befogadni az új élményeket.

A mérkőzés után ezekről készséggel mesélt is. Ám addig nem volt hajlandó belekezdeni az interjúba, ameddig nem sikerült hibátlanul kiejtenie - emlékezetből - a négy, őt egyszerre kérdező újságíró keresztnevét. Egy biztos, nekünk a "Derek" kimondása lényegesen könnyebb feladat volt, mint neki a mi nevünké. Miután a rögtönzött névmemória-játék véget ért, a szó a találkozóra terelődött.

"Aligha kell hangsúlyoznom, nagyszerű, izgalmas mérkőzés volt" - mondta mosolyogva. "A közönség fantasztikus hangulatot teremtett, a szurkolás hangereje, a hangzavar igazán lenyűgöző volt. Nagyon várom már, hogy bemutatkozhassak a nézőknek." Persze ahhoz, hogy jól menjen a játék, be is kell illeszkedni a csapatba, elvégre a jégkorong nem egyéni sport. "Azon vagyok, hol minél hamarabb megismerjem a csapattársaimat, azt hiszem, haladok is efelé. De ehhez természetesen egy kis idő kelleni fog" - tette hozzá.

Elmaradhatatlan kérdés, hogy voltaképpen milyen is az ő játékstílusa, tényleg odavan a bunyóért? "Ugyan, én nem keresem a balhét a jégen. De egyet mondhatok: ha meglöknek, én visszalökök. Nem félek senkitől, és nem is maradok adósa senkinek. A dolgom viszont az, hogy gólokat lőjek. Főleg közelről szoktam betalálni, a kapu előteréből - olyan helyekre is bemegyek, ahova mások nem, ha pedig jön a korong, igyekszem beütni." - egyértelműsítette a hokis.

Derek Couture pénteken, a Jesenice ellen debütál az Alba Volán mezében, a hazai közönség előtt pedig jövő kedden, az Olimpija Ljubljana ellen láthatja először új szerzeményünket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >