Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Az ültetvény felszámolva
Az ültetvény felszámolva Nyomtatás E-mail
Írta: Rendőrség   
2015. április 30.

Image

Egy székesfehérvári ingatlan padlásán anya és fia együtt termesztette a marihuánát, amit a férfi értékesített is. Az ügyben a Fejér megyei rendőrök vádemelést javasolnak.

 

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytatott a 25 éves Á. Ferenc és az 56 éves Á. Eszter székesfehérvári lakosokkal szemben kábítószer-kereskedelem bűntett, illetve kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

 


 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy 2014. augusztus 28-án a Székesfehérvári Rendőrkapitányság rendőreit egy családi veszekedéshez hívták. A helyszínen intézkedő rendőrök, miközben a válófélben lévő férjet és feleséget meghallgatták, a családi házban gyanús körülményekre lettek figyelmesek. Az ingatlanban hallható zúgó hangot és jellegzetes szagot követve a tetőtérben egy növényültetvényt fedeztek fel a nyomozók.

 


 

A büntetőeljárás során a rendőrök összesen 402 tő, a szakértői vélemény szerint, marihuána növényt foglaltak le.  A helyszíni szemlék alkalmával négy dobozban és egy zacskóban előre csomagolt cannabis növényi törmeléket, kábítószer termesztéshez szükséges nagy teljesítményű lámpákat, szellőztető csöveket, ventillátorokat, a kábítószer őrléséhez használatos darálót és több százezer forint készpénzt is találtak a nyomozók.

 

 


 

A beszerzett bizonyítékok alapján Á. Ferencet kábítószer-kereskedelem bűntett, míg Á. Esztert kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók. Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását, melyet a bíróság Á. Ferenc vonatkozásában elrendelt.

 

 


 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban befejezte az ügyben folytatott nyomozást és az illetékes ügyészségen vádemelést javasolt.

 

 
< Előző   Következő >