Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Eszközfejlesztés a PIC-i babákért a Fejér Megyei Szent György Kórházban
Eszközfejlesztés a PIC-i babákért a Fejér Megyei Szent György Kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 13.

Image

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztálya keretében működő Perinatalis Intenzív Centrumban (PIC) megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően nagymértékben javul az ellátás minősége. Az elavult eszközpark cseréjével szakmailag magasabb szintű betegellátás valósul meg.

 

 

A Szent György Kórházban született, vagy az ellátási területről odaszállított újszülöttek kezelésük megkezdésétől fogva,a jelenleg elérhető legmagasabb technikai színvonalú terápiában részesülhetnek. Így a jövőben végre nem a súlyossági sorrend szerint kell eldönteni, melyik újszülött kerüljön a fejlettebb technikájú inkubátorba vagy lélegeztető gépre.

Május végétől minden csöppség számára a lehető legjobb ellátás lesz elérhető, amely nagyban javítja a koraszülött és intenzív ellátásra szoruló újszülöttek életesélyeit, és későbbi életminőségét.

A 204.000.000 Ft összegű uniós projekt megvalósulásával megtörténik a Perinatalis Intenzív Centrum eszközparkjának radikális fiatalítása. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az orvosi műszerek, létfontosságú eszközök, mint például az inkubátorok, lélegeztető gépek, infúziós pumpák átlagéletkora a jelenlegi 10 évről 3 év alá csökken.

A hatékonyabb működést szolgálja a megvalósuló digitális archiválás, amely lehetővé teszi az adatok gyors és könnyű előkereshetőségét, kímélve az orvosok és nővérek drága idejét. Az informatikai rendszer fejlesztése, valamint a betegellátást végző orvosi műszerek rendszerbe állítása csökkenti az egészségügyi dolgozók adminisztrációs terheit, akiknek így várhatóan több idejük jut fő feladatuk, a gyógyítás ellátására.

 

TIOP-2.2.2/C/10/1

„A Perinatális Intenzív Centrumok és az Intenzív Neonatológiai Osztályok műszaki fejlesztése”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >