Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow 100.000 Ft-ot talált  és nem tette zsebre a fehérvári férfi
100.000 Ft-ot talált  és nem tette zsebre a fehérvári férfi Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 15.

Image

100.000 Ft-ot talált egy székesfehérvári férfi tegnap este az egyik bevásárlóközpontnál, ám egy pillanatig se gondokozott azon, hogy zsebre tegye-e! Ahelyett, hogy örömmámorban úszva tervezgette volna, hogy mire is költse – inkább rögtön hívta a rendőrséget, hogy keressék meg a pénz tulajdonosát!
 
 
A 27 éves Varga Martin tegnap este a (nagy)Tesco-nál lévő egyik bankautomatából szeretett volna pénzt felvenni, amikor észrevette, hogy 100.000 Ft-ot hagyott valaki a gyógyszertárral szembeni automatánál.
 
„Amikor a soromra vártam, egy nő állt előttem az automatánál, így egyértelmű volt számomra, hogy ő hagyta ott a pénzt.” – nyilatkozta a Fehérvári Híreknek – „Körbenéztem, de már nem láttam sehol, így feltettem a pénzt az automata tetejére, kivettem a számlámról, amit szerettem volna, aztán vártam egy kicsit, hátha visszajön, de hiába nézelődtem, hiába kerestem mindenhol. Ezért hívtam a rendőrséget.”
 

Image
Varga Martin


 
A rendőrök hamarosan a helyszínre érkeztek. Felvették a becsületes férfi adatait, és megígérték, hogy megkeresik a pénz jogos tulajdonosát. Mivel a környék be van kamerázva, így minden valószínűség szerint nem kell sokáig sírnia a gondatlan hölgynek, s hamarosan kopogtatnak ajtaján a rendőrök – a megtalált pénzzel.
 
„Egy pillanatig se futott át rajtam, hogy megtartsam a pénzt, bár nem jött volna rosszul.” – mondta Martin újságírónknak – „Nem tettem el, mert belegondoltam, hogy mi lenne, ha én hagynék el ennyi pénzt?”
 
 
Becsületessége mindenki előtt példaként álljon! 
 
< Előző   Következő >