Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Hulladékhasznosító telephelyen csaptak fel a lángok
Hulladékhasznosító telephelyen csaptak fel a lángok Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2015. június 10.

Image

Több száz tonna préselt hulladék gyulladt ki egy telephelyen június 9-én, kedden délben. A tűz egy csarnokot is veszélyeztetett. A lángok terjedését ötven tűzoltó fékezte meg.
 
 
A Farkasvermi úti telepen többségében papír és műanyag hulladék égett. A tűz erős füstképződéssel járt, amelyet a szél a szomszédos, használaton kívüli telephely felé fújt.
 

 
A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan mérte a levegő szennyezettségét, az emberi egészségre ártalmas veszélyes anyag koncentrációt a műszerek nem mutattak ki, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.
 
A felszálló füstoszlopot a megyeszékhely több pontjáról látni lehetett. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a székesfehérvári, a pétfürdői, a sárbogárdi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltóknak másfél órás megfeszített munkával sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok a csarnokra és a benne tárolt bálákra átterjedjenek.
 

 
A tűz oltásával egy időben folyamatosan biztosították egy háromszáz méterrel távolabb lévő családi ház védelmét. A nagy melegben egy tűzoltó rosszul lett, akit a mentőszolgálat a helyszínen megvizsgált. Az utómunkálatok még órákon át eltarthatnak.
 
A telepen több markológép segíti a préselt bálák szétbontását annak érdekében, hogy a mélyebben lévő, izzó részeket is el tudják oltani.
 

 
Az oltóvíz folyamatos biztosítása érdekében a katasztrófavédelem a víznyomás fokozását kérte a szolgáltatótól, emellett a sárbogárdi, a veszprémi és a siófoki hivatásos tűzoltó-parancsnokságról érkezett vízszállító járművek is segítették a vízpótlást.
 
< Előző   Következő >