Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A kormány válságkezelése csupán vízgereblyézés
A kormány válságkezelése csupán vízgereblyézés Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. október 19.

ImageNem lehet a "Gyurcsány-csúcsocska" hatékony módja a válság kezelésének, helyette inkább adócsökkentésre és munkahelyteremtésre lenne szükség - jelentette ki Kérdő Zsuzsa és Mihalovics Péter az Akadémia előtt megtartott pénteki fidelitasos sajtótájékoztatón.

A helyszín nem véletlen - tájékoztatott Kérdő Zsuzsa -, ugyanis holnap az Akadémián fogják megtartani a Gyurcsány-csúcsocskát. Az országban egyre több a probléma - mutatott rá a Fidelitas alelnöke, majd hozzáfűzte: a válság miatt számos olyan eseménysorozat indulhat el, mely még több nehézséget fog okozni az ország lakóinak, ha a jelenlegi súlyos kérdéseket a kormány nem kezeli megfelelően.

Az elmúlt időszakban is nagyon rossz volt a fiatalok sorsa, egyre nehezebb munkát találni, családot alapítani és lakáshoz jutni - sorolta a pályakezdők előtt tornyosuló akadályokat a fidelitasos politikus. Minden olyan kérdést, mely a fiatal generáció számára fontos, az elmúlt években nagyon rosszul kezeltek.

Kérdő Zsuzsa rámutatott: most egy olyan időszakot él Magyarország, mikor gyors döntésekre lenne szükség azért, hogy az eddig is rossz helyzetünket ne rontsuk még tovább. Ha most nem születik megoldás ezekre a kérdésekre, akkor ezen gondok az elkövetkezendő időszakban nagyban meg fogják nehezíteni az életünket.

Magyarországon válság van, de nem csak a hazánkba begyűrűző gazdasági válság látszik egyre tisztábban, hanem az elmúlt hat év elhibázott kormányzati politikájának következménye is - vette át a szót Mihalovics Péter. A fiatalok különösen rossz helyzetben vannak Magyarországon, ugyanis egyre nehezebb számukra a megélhetés.

Úgy gondoljuk - hangsúlyozta - , hogy ma Magyarországon felelős politikára lenne szükség, azonban a jelenlegi kormányzatról egyáltalán nem mondható el, hogy felelősen politizálna.

A Gyurcsány-csúcs nem jó megoldás a mostani helyzetre - fogalmazott a politikus -, ehelyett ugyanis gyors és határozott döntésekre lenne szükség. Jelen helyzetben csak a munkahelyteremtés és az adócsökkentés segíthetne visszaadni az ország fiataljainak és az egész lakosságnak jövőbe vetett hitét.

A mára összehívott Gyurcsány-csúcsocska nem más, mint vízgereblyézés, s erről tudjuk, hogy akármilyen gyorsan és erősen is csinálják, eredményt nem fognak elérni vele, hiszen ez nem más, mint látszatmunka - ismertette a Fidelitas véleményét Mihalovics Péter.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >