Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Olimpikon Party Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfai Károly   
2008. október 19.

ImageRendhagyó estét tölthettek együtt a meghívott vendégek és a pekingi játékok olimpikonjai a tiszteletükre rendezett MOL Olimpikon Partyn. Az ünnepélynek a Szépművészeti Múzeum adott otthont, ahol a sportolók felidézték Peking legemlékezetesebb pillanatait, s így egy rövid időre azok is részesei lehettek az olimpiai hangulatnak, akik csak itthonról izgulhatták végig a versenyeket.

A több száz vendéget a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén ünnepélyes fáklyasor, a múzeumban pedig az ókori olimpiák hangulatát megidéző környezet fogadta. Az estét Mosonyi György, a MOL vezérigazgatója nyitotta meg, beszédében kiemelve, hogy ezek a sportolók milyen messzire röpítik hazánk hírnevét és dicsőségét.

„Büszkén tekintünk vissza ezeknek a kiemelkedő sportembereknek a sikereire, s külön öröm számunkra, hogy mindhárom aranyérem a MOL támogatásával született” – fogalmazott.  

A görög falatokat felvonultató vacsora után Erős Antónia és a Pekingből közvetítő Gundel Takács Gábor arról beszélgettek a sportolókkal, hogy melyek azok az emlékek, melyek felejthetetlenné teszik számukra a Pekingi Játékokat. A vendégekkel Kovács Katalin, Vajda Attila, Kiss Tamás, majd Mincza-Nébald Ildikó, valamint Kemény Dénes, Varga Dénes és Hosnyánszky Norbert osztotta meg élményeit.

 

Image
.

Bár Talmácsi Gábor személyesen nem tudott jelen lenni, Malajziából küldött videoüzenetében köszöntötte az olimpiai sportolókat, és beszélt az előtte álló futamról is. A vidám beszélgetés lezárásaként minden sportoló egy róla készült grafikát vehetett át ajándékképp Ferencz I. Szabolcs kommunikációs igazgatótól, ezek után pedig nekiláttak az óriástorta felszeletelésének.

Volt, aki kissé bátortalanul látott hozzá, Vajda Attila és Kiss Tamás azonban bajnok kenusokhoz méltó, méretes szeleteket kanyarítottak a tortából. Az este egyik izgalmas része a cseréptombola volt, ahol az olimpikonok kézjegyével ellátott relikviákat sorsoltak a felkért sportolók. A számos olimpiai bajnok közül Kovács Katalin jó szokásához hűen most is győztesként távozhatott, Szávay Ágnes ugyanis éppen az ő sorszámát húzta ki, Kati így a vízilabda válogatott tagjai által dedikált labdát vihette haza.

„Nagyon örülök a nyereménynek és boldogan viszem haza a dedikált labdát. Rendkívül ötletesnek tartom a karikatúrát, mint ajándékot, és nagyon tetszik. Szeretem az ilyen különleges és személyes emlékeket” – tette hozzá mosolyogva Kati.

Image
.
 

A Princess együttes mellett Bödőcs Tibor humorista gondoskodott a vendégek szórakoztatásáról. Aki pedig kedvet kapott egy kis tánchoz, a Sengari táncegyüttes táncosainak segítségével ismerkedhetett meg a görög tánc lépéseivel, miközben a talpalávalót a Mydros együttes szolgáltatta.

Hogy a sport jövőjére is felhívják a figyelmet, az est folyamán az utánpótlás-nevelés támogatása is nagy hangsúlyt kapott, hiszen a Segíthetek? MOL Tehetségtámogató program nyertesei közül is heten képviselték hazánkat Pekingben (közülük ketten a paraolimpián) Emellett Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke és Pásztory Dóra paralimpikonunk adtak rövid képet az „Összefogás a 2020-as Budapesti Olimpiáért” mozgalomról. A kezdeményezésnek a MOL is egyik alapító tagja volt, hogy sportolóink sikere a jövőben is az ország sikere maradjon.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >