Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Megkezdődik a körforgalom építése
Megkezdődik a körforgalom építése Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. június 23.

Image

A munkaterület átadását követően kedden megkezdődik a körforgalom építése a Deák Ferenc – Horvát István utca kereszteződésében. A beruházás során a körforgalom létesítése mellett megújul a szegélyek egy része, az útburkolat, valamint parkolóhelyeket is kialakítanak. Minderről a hétfői munkaterület átadáson adott tájékoztatást a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője, Molnár Tamás.

 

 

Egy régi ígéret teljesül a városrészben. A ’90-es évek végén az első körforgalom tesztelése a Deák Ferenc – Horvát István utca kereszteződésében valósult meg. Azóta a város számos pontján létesültek körforgalmak. Mint arról Molnár Tamás beszámolt, a Saára Gyula-program keretében mintegy 15 millió forintos fejlesztés valósulhat meg most a 4. számú választókörzetben.  „Azt gondolom, már itt volt az ideje, hogy ez kivitelezés elkezdődjön. A holnap megkezdődő munkák gyakorlatilag két hónap alatt be is fejeződnek. Az itt élők hamarosan tapasztalják majd, hogy kisebb lesz, illetve megszűnik a zaj- és porterhelés. Az autós forgalom akadálymentes, folyamatos lesz.”

A munkaterület átadásán elhangzott az is, hogy a két hónapi tartó fejlesztés során nem lesz útlezárás, csak korlátozások. A lehető leggyorsabban kialakítják a körforgalmat táblákkal és utána már eszerint lehet használni. Molnár Tamás felhívta a figyelmet, hogy a körforgalom kialakítása mellett megújul az útfelület, és a szegélyek egy része is. „A rendelkezésre álló keretből megpróbáljuk megoldani a Kodály iskola előtti tér lezárását a gyerekek biztonságos közlekedése érdekében. A körforgalom lehetőséget ad arra is, hogy az úton kijelöljünk parkolókat, így az intézmény megközelítése is könnyebb és főként biztonságosabb lesz.” – hangsúlyozta a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

 

 
< Előző   Következő >