Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ünnepélyes megnyitó - Egy út kezdetén vagyunk (II. rész)
Ünnepélyes megnyitó - Egy út kezdetén vagyunk (II. rész) Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 20.

Image„Azt hiszem, mondhatom azt, hogy a mai nap meghatározó Székesfehérvár életében, legalábbis a fehérvári jobboldalt tekintve mindenképpen.” – kezdte Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető ünnepi beszédét a Malom Ház tetőtéri előadójában tartott megnyitó ünnepségén. És, hogy mennyire így van ez, felolvasta azokat a sorokat, amelyeket Schmitt Pál Európai Parlamenti képviselő írt a Ház vendégkönyvébe (elsőként) e napon.

Az idézet így szól: „Szívből gratulálok. A Malom Ház nagyszerű ötlet, nagyszerű lehetőség. Sok örömet, sikert kívánok a Ház tulajdonosainak, vendégeinek, a fehérvári polgároknak.”

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

 „Jó munkát, erőt, egészséget kívánt nekünk Schmitt Pál, és én se tudok többet.” – mondta a frakcióvezető – „Nagyon nagy álmunk vált valóra azzal, hogy otthonra leltünk itt, Székesfehérváron. A célunk persze nem ma fejeződött be, sokkal inkább egy út kezdetén vagyunk. Hiszen most már van otthonunk: ezt az otthont először fel kell avatni, aztán meg kell szentelni, majd pedig élettel és tartalommal kell megtölteni. Ez utóbbi a mi közös feladatunk és felelősségünk. Ebben kérem mindenki segítségét, ehhez kérek mindenkitől erőt és kitartást, és azt gondolom, hogy akkor nemcsak szavakban, hanem a valóságban is otthonunk lesz ez a Ház. S, hogy mennyire fontos és példamutató - akár országosan is - ennek a Háznak a létrehozása, az is jelzi, hogy levelet kaptunk Orbán Viktortól.”

(A levelet a beszámoló következő részében közöljük.)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >