Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ünnepélyes megnyitó - Az egymásra találás és az összefogás Háza (V. rész)
Ünnepélyes megnyitó - Az egymásra találás és az összefogás Háza (V. rész) Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 20.

Image„Végre van egy Ház. Egy Ház, amelyről azt reméljük, azt gondoljuk, amelyről azt akarjuk, hogy ne csak érdekeket szolgáló pártház legyen, hanem ez olyan hely, ahol az emberek közös értékek, közös gondolatok mellett egymásra találnak, ahol meg tudják fogni egymás kezét, s ebből erőt és bátorságot tudnak meríteni. Ettől vezérelve pedig ki tudnak állni mindazon dolgok mellett, amelyek fontosak az értékrendünkben, s amire szüksége van az országnak.” – mondta Spányi Antal a Malom Ház megnyitásakor.

A megyés főpásztor beszédében kifejtette: ennek az értékrendnek kereszténynek, konzervatívnak és persze magyarnak kell lennie. A Háznak pedig egy egységet kell létrehoznia. Mindazoknak az egységét, akiknek fontosak ezek az eszmék, elvek, értékek. Az értékek pusztulásáról, elvesztéséről, lejáratáról sokat hallunk – és látjuk is. Talán ki is békülünk már lassan azzal, hogy ez így van. Beletörődünk, hogy nem tehetünk semmit sem. Pedig harcolnunk kellene az értékekért.

Image
.
 

 „Remélem, ez a Ház az egymásra találás, és az összefogás Háza lesz.” – mondta Spányi Antal – „Amikor látjuk, milyen hatalmas erők törekszenek arra, hogy szétválasszanak, szembefordítsanak, hiteltelenné tegyenek, elszigeteljenek embereket, emberek csoportjait, amikor semmi sem szent, semmi sem drága, s a médiumok (alig néhány kivétellel) készségesen kiszolgálják ezt a megosztó, romboló, nemzetellenes, jövőnket aláásó politikát, akkor beszélnünk kell az összefogásról, az egymásra találásról. S bátran fel kell emelnünk szavunkat az ezzel ellentétes tendenciákkal szemben, jöjjenek ezek akárhonnan, bárkinek az ajkáról.”

A megyés főpásztor felhívta a figyelmet arra, hogy nekünk ezek mellett az értékek mellett kell letennünk a voksunkat. Ki kell állnunk melletük. Tegyünk minden túlzást és szélsőséget a helyére! De jó is lenne, ha igazán képes volna mindenki felmérni a szavainak, tetteinek következményeit, s tudná képviselni, és azt mondani, ami ennek az országnak a céljait, a jövőjét szolgálja.

Spányi Antal megáldja  a Malom Házat:

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

„Hiszem, hogy ez a Ház ilyen lesz.” – fejezte be beszédét a főpásztor – „Hiszem, hogy ebben a Házban ezek az erők különböző szervezettségben, egymásra találásban, közös célok felé fordulva képesek lesznek egymást megismerni, segíteni. Úgy gondolom, ha ezt megtesszük, nem oldottunk ugyan meg mindent, de egy lépést tudunk telőre tenni abba az irányba, hogy Magyarországnak olyan jövője legyen, amilyet szeretnénk. Adja a Jóisten, hogy mindez a remény ebben a Házban valóra váljon!”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >