Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Grandpierre Atilla: Vezér volt-e Árpád, avagy Király, vagy Nagykirály?
Grandpierre Atilla: Vezér volt-e Árpád, avagy Király, vagy Nagykirály? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 07.
A Fejér Szövetség 278. Hétvezér Estjének vendége, immár összesen hetedik (Hétvezér Estén hatodik) alkalommal Grandpierre Atilla lesz. A közismert személyiség napjaink egyik polihisztora, zenész, énekes, csillagász, a természettudományok doktora, a fizikai tudományok (csillagászat) kandidátusa, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa, író, költő, (a Magyar Írószövetség tagja), történész.

 

 

Ezúttal Árpádról tart előadást, akiről még mindig keveset tudunk, pedig szerinte történelmünk egyik legfájóbban ismeretlen korszaka éppen az Árpádtól Szent Istvánig terjedő több mint száz év. Szent Istvántól Árpád nevét sem volt szabad megemlíteni! Ezer év után most mégis eljött az idő, a tisztázás ideje. Ki volt Árpád? Korának talán legkiemelkedőbb uralkodója, vagy egy csapat vezére? Mit mondanak a korabeli külföldi krónikák? Mekkora volt Árpád országa, és mettől meddig terjedt? Milyen volt Árpád népének műveltsége a korabeli Nyugat-Európához képest? Minden magyarnak ismernie kell a válaszokat!
 


A hét vezér, 
középen Árpád fejedelem/király
 Képes Krónika (1358)
Grandpierre Atilla olyan történelmi ismeretekkel rendelkezik, amelyet kevesen mondhatnak magukénak, és mind amellett kitűnő előadó, aki előadásmódjával mindig magával ragadja a hallgatóságát. Bizonyára így lesz ez ezen a szabadtéri rendkívül izgalmas előadáson, amelyre  szeretettel várunk minden érdeklődőt az Országzászló térre. Engedtessék meg még egy megjegyzés a krónikásnak Grandpierre Atilla nevében, az Atilla név ily módon való használata nem elírás, hanem visszatérés a helyes, történelmi alakhoz. Ha valaki erről többet szeretne tudni, a név egyik ma élő jeles képviselőjétől, erre is választ kaphat ezen az estén. Az előadó honlapjának címe: www.grandpierre.hu
 
 
 
Az előadás ideje: 2015. július 07. kedd 18.00 óra 
(a szokásostól eltérően, azaz 19.00 óra helyett, 18.00-kor!) 
Az előadás helye: Székesfehérvár, Országzászló tér 
(Rossz idő esetén a Miss Tee Teaboltban, Székesfehérvár, Ady Endre út 32. I. em.)
 
 
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >