Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését
Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. július 20.

Image

Visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmekről tárgyalt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A térség fejlődését segítő szervezet ezúttal három település pályázatát támogatta.

 

 

A Városházán tartott ülést a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A testületet dr. Cser-Palkovics András polgármester vezeti, tagjai pedig Székesfehérvár és 25 környező település. „A bizottság működését Székesfehérvár koordinálja, a térségszervező szerepkört felvállalva ezzel is a környező települések fejlődését segítjük. A Városkörnyéki Alapból nyújtott kamatmentes hitellel a tagtelepülések fejlesztéseihez járulunk hozzá. Városunk számára ez fontos cél, hiszen valljuk, hogy ha Székesfehérvár fejlődik, akkor a környéke is erősödik és így van ez fordítva is.” – összegezte dr. Cser-Palkovics András polgármester, a bizottság elnöke.

A csütörtöki ülésen három település – Moha, Jenő és Sárszentmihály - visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelméről döntött pozitívan a testület. Moha község a Fő utca 60. szám alatti kiszolgáló épület befejező munkáihoz kapott 3 millió forintos kölcsönt. Jenő község esetében a Hétmérföldes Óvoda fűtés-korszerűsítési, hőszigetelési munkáit és nyílászáró-cseréjét segíti 8 millió forinttal a bizottság. Sárszentmihály számára pedig 6 millió forintot ítéltek meg, amelyből egy napelemes rendszer üzembe-helyezésének önerejét biztosítja a település.

A támogatott településeknek jövő évtől 2018-ig, három ütemben kell visszafizetniük a kamatmentes kölcsönt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság pénzügyi alapjába.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >