Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Trópusi időnk lesz szombat estig
Trópusi időnk lesz szombat estig Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 24.

Image

Szeretjük a nyarat, ez vitathatatlan, de ezt a tartós forróságot, ami immár második hete kínoz minket, már nincs ember, aki jól viselné. Pedig a java még csak most jön! Szombatig szinte mindenütt várható zápor-zivatar, ám mivel a levegő hömérséklete nem változik, marad 40 fok közelében, gyakorlatilag trópusi körülményekkel, borzalmas fülledtséggel és - ahol lesz eső - "harapnivaló" páratartalommal kell megküzdenünk. Szombaton este felé érkezik majd várhatóan az a hidegfront, ami ezt kisöpri és pár napig enyhülést hozhat.

 

 

Pénteken kánikulára van kilátás 33-37 fokos legmagasabb nappali hőmérséklettel. A napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A szél zivatarok idején megerősödhet.

Szombaton még marad a nagy meleg, majd a délutáni, esti órákban nyugat felől záporokkal, zivatarokkal, megerősödő, viharossá fokozódó északnyugati széllel hidegfront éri el térségünket, így vasárnapra hazánk nagy részén megszűnik a hőség.

Vasárnap és hétfőn is sokfelé számíthatunk még záporokra, zivatarokra és élénk, erős légmozgásra. A hét utolsó napján "csak" 25 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet és előreláthatólag a nagy meleg nem tér vissza a jövő héten. Persze a 25-30 fok közötti klímában sem fogunk fázni... A következő hét végétől - jelen állás szerint - újra eléri és meg is haladja majd a napközi csúcsérték a 30 fokot. De ez még a jövő zenéje, minden bizonytalan még. Egyelőre bírjuk ki valahogy szombat estig!

 

 

 
< Előző   Következő >