Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház arrow ÜNNEPI SZENT LÁSZLÓ EMLÉKMISÉT CELEBRÁL SPÁNYI ANTAL PÜSPÖK
ÜNNEPI SZENT LÁSZLÓ EMLÉKMISÉT CELEBRÁL SPÁNYI ANTAL PÜSPÖK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 29.

Image

Július 31-én a Szent László piarista templomban a magyar lovagkirály Nyitrán történt halálának 920. évfordulója alkalmából, az ünnepi szentmisét celebrál a felvidéki magyar családokért Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök. Köszöntőt mond Ďurčo Zoltán, a Nyitrai egyházmegye magyar püspöki helynöke. A szentmise előtt 14 órától Szent Lászlót dicsőítő éneklésre várják a hívőket Nyitrán.
 
 
Nyitrára várják a nyitrakörnyéki (zoboralji) magyar falvak lakosai mellett a távolabbról érkező hívőket is.
 
Az ünnepélyes eseményre Nyitrára viszik Magyarországról az Árpád-házi magyar szentek csontereklyéi közül a Szent István király, Szent László király, Szent Erzsébet és Szent Margit csontereklyét. A magyar szentek ereklyéit elkíséri nyitrai útjára Szent György lovag csontereklyéje is.
 

 
Az emlékmise a Pápai Himnusszal és a Magyar Himnusszal ér véget. A lovagrendek és a papság kivonulása után a jelenlévő hívőknek alkalmuk nyílik, hogy megérintsék a kiállított ereklyéket.
 
Az idei szentmise védnöke a Magyar Királyi Szent László Lovagrend (Budapest), a Szent György Lovagrend (Budapest), a Vitézi Rend (Budapest), az Európa Club (Bécs), a Zoboraljai Községek Regionális Társulása. Szent László 1095. VII. 29-én Nyitrán hunyt el.
 
< Előző   Következő >