Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Óriási küzdelemben kiharcolt győzelem Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 27.

ImagePazarul kezdte a mérkőzést az Alba Volán, ám a KAC nem adta fel, és felzárkózott. A végén azonban hősies védekezéssel sikerült megőrizni a vezetést, és itthon tartani a két pontot. - Nagyon szépen megtelt a Székesfehérvári Jégcsarnok a kezdésre, ám a publikum szomorúan tapasztalta, hogy sem Bonni, sem Byström sérülése nem jött rendbe, így mindössze hat hátvéddel kellett belevetnie magát a küzdelembe az Alba Volánnak.

Nos, ez a belevetés sikerült is: Ocskay az első kapura lövésből vezetést szerzett csapatunknak, mindössze 11 másodperc elteltével. Hagyomány már szinte, hogy az első bombát ő küldi az ellenfél kapujára, most ez olyan remekül sikerült, hogy Enzenhofernek esélye sem volt. (1-0) Megadta az alaphangot a meccsnek ez a találat, a KAC nem találta a ritmust. Egymás után szabálytalankodtak, két pislantás után kettős hátrányban találták magukat. A fórban felállt a Volán, ahogy kell, körbejárt a korong, majd Martenshez ért. Ő nem teketóriázott, lőtt, Enzenhofer pedig akkor tudott csak beleérni, amikor már a háta mögül érkezett a játékszer. (2-0) Ez ám a kezdés, és még mindig nem volt vége, hiszen maradt a sima fór. Sőt, kisvártatva ismét kettős előnybe kerültünk egy kis időre, majd szimpla létszámfölénybe, de ekkor már kimaradtak a helyzeteink. Alig-alig voltak 5-5 ellen a felek, a Volán mindenesetre élvezte a játékot: csodás egyérintős Fekete-Ocskay-Palkovics akció után utóbbi lőtt alig fölé. Aztán négy percig mi voltunk folyamatosan kevesebben a jégen, de hiába tette-vette a pakkot gyorsan a harmadunkban az ellenfél, átvészeltük ezt az időszakot. A csattanó pedig a végén jött, a 18. percben Couture centerezett a jobb oldalról, Martz szépen tette bele az ütőjét, így háromra nőtt az előnyünk. (3-0)

A Klagenfurt persze nagy küzdő, többször visszakapaszkodott nagy hátrányból, így hátradőlni nem volt idő. Manny Viveiros edző kapust is cserélt, csapatát felrázandó. Igaz, mi magunk is kellettünk a szépítésükhöz, tekintve hogy a 24. percben érthetetlen módon a saját harmadunkban eladtuk a korongot, a súlyos védelmi hibát pedig a csapatkapitány Brandner góllal büntette. (3-1) Fokozta a koncentrációt a Volán, ez a támadójátékunkra is jótékony hatással volt, előbb Ondrejcik bombája pattant alig mellé, majd Tokaji trükkös, palánkra szánt lövését Kovács bombázta mellé. Mezőnyfölényben volt a KAC, de ez érdemi gólhelyzetekben nem mutatkozott meg. Amikor aztán Kiristis testre ütésért kisbüntetést kapott, felállt a Volán, Palkovics pedig a kék vonalról a felső lécet találta telibe. Ratz a hátrány alatt csúnyán palánkra kente Martzot, sérülést is okozva a kanadai centernek, őt is kiállította Potocan. Az újabb kettős előnyünkben ismét roppant hatékonyak voltunk, Marens balról becenterezte, a nagy kavarodásban középen Kovács pedig az üres kapuba pofozta a korongot. (4-1) És még mindig volt egy sima előnyünk, ám ekkor kihagyott a figyelmünk. mi hoztuk volna fel a pakkot, ám ellenfélhez játszott hátvédünk, amikor támadást akart kezdeni. Tory köszönte szépen, Herburgernek adta át a játékszert, aki felemelte a felsőbe. (4-2) Emberelőnyben kapott gól, ha valami, ez nem hiányzott. Pláne, hogy a játékrész utolsó másodperceiben Fekete szabálytalankodott, így várható volt, hogy meleg percek várnak ránk az utolsó húsz percben.

Furcsán kezdődött az utolsó játékrész, ugyanis az emberelőnybe került Klagenfurt lesgyanús körülmények között érkezett be a harmadunkba. Ha már tábort vertek, gyorsan körbeadogatták a korongot, majd közelről Sculler mattolta Szupert. (4-3) Egy gól előny, 19 hátralevő perc, vajon sikerül-e a percek számának csökkenésével az előnyt ezen a szinten tartani vagy növelni? Ez volt a kérdés. Pláne, hogy Martz már nem is tudta folytatni a játékot. Főként a Klagenfurt szabta a találkozó fazonját ekkortájt, erőnket a védekezésre összpontosítottuk. Azért a megugrásainkban volt veszély, pláne, amikor a 48. percben Kovács, majd Couture lőtt közelről, sőt még Nagy is ott tevékenykedett. A korong be is került a kapuba, a játékvezető azonban hosszas tanakodás után érvénytelenítette a gólt. Sofron és Fekete is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé az 52. percben, de mindkettejük kísérletét hatástalanította Swette. Ezt követően azonban végképp védekezésbe szorultunk. Nagyon támadott a Klagenfurt, Szupernek több alkalommal is bravúrosan kellett védenie. Lehozták a kapust, és rettenetes nyomás alá helyeztek bennünket. Egy célunk volt, megúszni a pressziót. Shantz buta szabálytalansága kapóra jött, így emberelőnyben találtuk magunkat. Bő egy perc volt még, továbbra is hálóőr nélkül voltak a piros-fehérek. Beszorítottak minket, de hősies védekezéssel kihúztuk, a másodpercek leperegtek: újabb két pont a zsebben.

Az Alba Volán végig vezetett a ma esti összecsapáson, jól is játszott, ám két, majd három kulcsjátékosa nélkül a végén minden erőtartalékra szükség volt a két pont itthon tartásához. Ez sikerült is ezen a nagyszerű, izgalmas találkozón.

Mestermérleg, Ted Sator: Gratulálok a csapatomnak, hiszen Byström, Bonni nélkül, majd Martz kiválásával is remekül játszottunk. A KAC-ról tudtuk, hogy nem adja fel, nem is tették, a harmadik harmadban azonban jó védekezéssel és kiváló kapusteljesítménnyel őriztük az előnyt.

Mestermérleg, Manny Viveiros: A játékvezető elképesztően bíráskodott. Bár az elején az öltözőben maradtunk, visszajöttünk a meccsbe a jól játszó Volán ellen, és ha korrekten teszi a dolgát a bíró, azt hiszem, meg is nyertük volna a találkozót.

Alba Volán - EC KAC 4-3 (3-0, 1-2, 0-1)
Székesfehérvár, 3200 néző, vezette: Potocan, Erd, Hütter.


Alba Volán: Szuper - Horváth, Martens, Forsyth, Tokaji, Ondrejcik, Jobb - Hegyi, Nagy, Martz, Benk, Fodor, Ocskay, Sofron, Kovács, Palkovics, Couture, Vaszjunyin, Fekete. Vezetőedző: Ted Sator.


EC KAC: Enzenhofer - Ratz, Quatschnig, Kirisits, Reichel, Furey, Tory, Brown, Norris, Schellander, Geier S., Craig, Geier M., Hundertpfund, Brandner, Shantz, Schuller, Schneider, Harand, Herburger, Swette (kapus).

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >