Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ösztöndíjak hátrányos helyzetűeknek
Ösztöndíjak hátrányos helyzetűeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 28.

A héten még lehet jelentkezni a Bursa Hungarica, illetve a Tóth István és Tóth Terézia ösztöndíjakra. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók és érettségi előtt álló középiskolások jelentkezhetnek. A Tóth István és Tóth Terézia ösztöndíjak célja szintén a diákok anyagi támogatása, ám erre már általános iskolás gyermekek is pályázhatnak. A részletes kiírásokat alább közöljük.

BURSA HUNGARICA

1. Felsőoktatási hallgatók számára "A" típusú pályázat A pályázatra azok a székesfehérvári állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül, államilag támogatott, teljes idejű (nappali tagozatos) felsőfokú alapképzésben, mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben, felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

2. Felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára "B" típusú pályázat A pályázatra azok a székesfehérvári állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik:

a) a 2008/2009. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások; vagy

b) felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek; és a 2009/2010. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében államilag támogatott, teljes idejű (nappali tagozatos) felsőfokú alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, felsőfokú szakképzésben kívánnak részt venni. Mindkét ösztöndíj elbírálása szociális rászorultság alapján, a pályázó tanulmányi eredményétől függetlenül történik.

Mindkét típusú pályázatot a Polgármesteri Hivatal Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Irodájába (Székesfehérvár, 8000 Városház tér 1.) kizárólag postai úton, a pályázó által aláírva egy példányban kell benyújtani. A borítékra írják rá: „BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT”.

A pályázók pályázatukat a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (Székesfehérvár, Városház tér 1. fsz.) hozzáférhető pályázati űrlapon kötelesek benyújtani. A részletes pályázati kiírás is itt vehető át, illetve tölthető le. A pályázat beérkezési határideje (a postabélyegző dátuma) 2008. október 31. A pályázatokat az Szociális és Családvédelmi Bizottság bírálja el.

A döntésről minden pályázó írásbeli értesítést kap 2008. december 5-ig.

 

"TÓTH TERÉZIA ÉS TÓTH ISTVÁN ÖSZTÖNDÍJAK"

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány kuratóriuma meghirdeti a tanulmányi ösztöndíj pályázatát a 2009. évre. Az Alapítvány célja, hogy anyagilag támogasson általános- és középiskolai tanulókat, valamint egyetemi, főiskolai hallgatókat tanulmányaik folytatásában. Támogatásban részesülhetnek olyan székesfehérvári lakosok gyermekei, akik jó tanulmányi eredményt érnek el, anyagi és családi körülményeik miatt az ösztöndíjra rászorulnak.

A pályázat feltételei:

• Jó tanulmányi eredmény, - Általános iskolai tanulók esetén legalább 4.8 tanulmányi átlag és valamely területen kiemelkedő eredmény ( osztályfőnöki ajánlás ).Elsősorban felsős tanulók pályázzanak. - Középiskolák: legalább 4.5 tanulmányi átlag és valamely területen kiemelkedő eredmény ( osztályfőnöki ajánlás ) Elsősorban 10 -11 -12 osztályos tanulók támogatására van lehetőség. - Felsőfokú oktatásban részt vevő hallgatók esetén legalább 4.2 tanul- tanulmányi átlag és valamely területen kiemelkedő eredmény. Elsőéves hallgatókat csak rendkívüli esetben támogatunk.

• Szociális rászorultság (az eltartók alacsony jövedelme, a család szociális helyzete). A pályázati laphoz mellékelni kell: Az eltartók kereseti ill. jövedelemigazolását ( az előző évi nettó átlagkereset alapján) a nyugdíj és egyéb járandóság ( családi pótlék, gyermektartás stb.) igazolását. A felsőoktatásban résztvevőktől a fentieken kívül iskolalátogatási igazolást és az előző félév tanulmányi eredményének igazolását (indexmásolat, első évfolyamon az érettségi bizonyítvány másolata).

A pályázati lapok beszerezhetők a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (az általános és középiskolások az osztályfőnököktől kérhetik). A pályázatokat - a kért mellékletekkel - 2008. október 31. - ig lehet megküldeni vagy leadni a kuratóriumnak címezve (az általános és középiskolákban az osztályfőnökök gyűjtik össze a pályázati lapokat és az osztályfőnök ajánlásával, továbbítják őket a kuratóriumhoz). Cím: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Székesfehérvár Városház tér 1. Érdeklődni lehet: Kisari Sándorné (Tel: 06/20/481-3693)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >