Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A TOURINFORM IRODÁBAN NÉZHETŐ MEG A LEGO ORSZÁGALMA Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. október 28.

Image

A Hiemer-házban található Tourinform Irodában lehet megnézni azt a LEGO-ból készült Országalmát, melyet az idei Utazás kiállításon az ország LEGO térképére építettek. Ohmann Béla alkotását sokszáz kockából építették egy klasszikus nagy szürke LEGO lapra.
 
 
A Budapesti Vásárközpont egyik legjelentősebb eseménye idén is az Utazás kiállítás volt. A rendezvény fő látványosságaként megépült Magyarország LEGO® térképe és rajta az ország kilenc különleges látványosságának LEGO szobra.
 
A HUNGEXPO ezeket a szobrokat értékesíti, a bevételt pedig felajánlja az ingyenes mese és művészetterápiákkal foglalkozó Mosoly Alapítványnak. Az alapítvány évtizedek óta kezeli, és enyhíti a gyerekek testi betegségével járó pszichés problémáit.
 
Szegő Krisztina a Székesfehérvári Székesfehérvári Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója és M. Kiss Bence a Hungexpo kiállításszervezője. Az összegyűlt adományokból szeretnének továbbra is magas színvonalú, ingyenes terápiás foglalkozásokat tartani a gyerekek számára.
 
A mosoly terápiák olyan gyerekeknek segítenek, akik hónapokat, esetleg éveket töltenek kórházban, vagy olyan betegséggel küzdenek, amely élethosszig tartó terheket ró rájuk és családjukra. Foglalkozásaik segítenek, hogy a gyerekek könnyebben el tudják viselni a betegségükkel járó megváltozott élethelyzetet, befogadóbbak legyenek a kezelésekre.

 
A foglalkozások célja továbbá az élményszerzés, a gyermekek félelmének, szorongásának csökkentése, a trauma feloldása Az első szobrot, a Karcag város büszkeségét, a szélmalmot ábrázoló alkotást az alföldi város önkormányzata vásárolta meg.
 
A másodikat pedig a székesfehérvári Országalmát a Székesfehérvári Közhasznú Nonprofit Kft. A több száz kockából álló szobrot a Hiemer-házban található Tourinform Irodában állítják ki.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >