Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ne adják el a Fekete Sas Szállót! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 29.

ImageA Polgári Frakció továbbra sem támogatja a Fekete Sas Szálló eladásának tervét. Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető és Vargha Tamás tanácsnok tegnapi sajtótájékoztatóján kifejtette: ahogyan 2006 tavaszán is a szálló értékesítése ellen voltak, úgy most is. Az ésszerűség, a logika és a fehérváriak érdeke azt kívánja, hogy az épületet közcélú hasznosításra szánják. Városunk polgármestere viszont a választások óta – érthetetlen okokból – „meggondolta” magát, s míg két éve egyetértett a Polgári Frakció elképzeléseivel, most inkább eladni akar.

Dr. Cser Palkovics András a tájékoztatón elmondta: a Közgyűlés csütörtökön tárgyalja (már sokadszorra) a Fekete Sas Szálló értékesítésére vonatkozó pályázat alapkiírását. A Polgári Frakció ahogy eddig, következetesen tette, úgy most sem áll ezen elképzelés mellé.

Ugyanazt az álláspontot képviselik 2008 őszén, amit 2006 tavaszán is, amikor még Warvasovszky Tihamér is egyetértett velük. (Remélhetőleg nem azért, mert választási kampányban voltak…) A polgármester viszont az elmúlt két és fél év alatt meggondolta magát. Ennek oka ismeretlen, ám minden valószínűség szerint városunk vezetője tájékoztatni fogja a „miért?”-ről a közvéleményt. (Így lenne tisztességes…)

Image
.

A Polgári Frakció tehát megpróbálja megakadályozni az értékesítést, mivel úgy gondolják, pályázati pénzek bevonásával, költségvetési források feltárásával hasznosítani lehetne az épületet – a „köz” szolgálatában. Azt javasolják majd csütörtökön a Közgyűlésnek, hogy vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy milyen hasznosítások valósíthatóak meg, s ezekhez honnan lehet forrásokat biztosítani.

Vargha Tamás hozzátette: Ez a nagymúltú épület többet érdemel annál, hogy eladják. Közösségi célra kell használni. A Polgári Frakció azt szeretné, ha a Közgyűlés két Bizottsága is foglalkozna a szálló jövőjével: a Gazdasági Bizottság vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy milyen közcélú hasznosításra kiírt pályázat segíti az elképzeléseket, a Kulturális Bizottság pedig a kulturális vonatkozásokkal foglalkozzon. Az érintett szakemberek gondolják át, milyen múzeumot, kiállító termet lehetne létrehozni ebben a többszintes épületben. Mérjék fel a lehetőségeket és találjanak hozzá megfelelő pályázatokat!

Dr. Cser Palkovics András szerint az is nagy probléma, hogy úgy akarja a városvezetés értékesíteni ezt az ingatlant, hogy soha sem mérte fel a felújítási költségeket. Ez a Polgári Frakció által megkérdezett szakemberek szerint egy-másfél milliárd forint közötti összeget jelent.

 

Image
Fotók: Temesvári Márta

 „Ez nagyon messze van attól a 2-3 milliárd forinttól, amiről a város beszél.” – mondta a frakcióvezető – „Ismerjük ezt a technikát : a Vörösmarty Színház is majdnem egy milliárddal többe került, mire a felújítás befejeződött, mint amikor a Város elkezdte. A szocialistga városvezetésnek ezt el kellene magyarázni, hogy aztán ne kövessék el ugyanezt a hibát a Fekete Sas Szálló esetében.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >