Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Mától szombatig lehet égetni
Mától szombatig lehet égetni Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2015. november 16.

Image

Székesfehérvár belterületén 2015. november 16-tól november 21-ig lehet égetni. Az avar és növényi hulladék nem tartalmazhat semmilyen más kommunális, ipari eredetű, illetve veszélyes hulladékot.

 

 

A őszi égetésre kijelölt héten kedvezőtlen volt az időjárás, így a közgyűlés legutóbbi ülésén felhatalmazást adott Székesfehérvár jegyzőjének, hogy jelöljön ki egy új időszakot. Ezúton tájékoztatunk mindenkit arról, hogy a város belterületén az avar és növényi hulladék nyílttéri égetése november 16-tól (hétfőtől) november 21-ig (szombatig) 08.00 és 20.00 között megengedett lesz! Vasárnap és ünnepnapon azonban tilos az égetés.

 


 

Az avar és kerti hulladék égetése 18. életévét betöltött, cselekvőképes személy által vagy felügyelete mellett, a tűzvédelmi előírások betartásával végezhető úgy, hogy az égetéssel, az égetés hősugárzásával környezeti, vagyoni kár nem okozható és az égetés az emberi egészséget nem veszélyeztetheti, a tüzelőanyag az emberi egészségre ártalmas égésterméket kibocsátó anyagot nem tartalmazhat.

A nedves, frissen levágott levelek, gallyak égetése fokozott füstképződéssel jár, amely balesetveszélyt, légzési nehézségeket okozhat. Mindenkit arra kérnek, úgy gyújtson tüzet, hogy az a környezetére veszélyt ne jelentsen, növényi hulladék közelében más éghető anyag, épület ne legyen. A kerti égetést minden esetben felügyeljék, mert az esetlegesen feltámadó szélben a lángok pillanatokon belül tovább terjedhetnek.

 

 
< Előző   Következő >