Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Százéves a CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ
Százéves a CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 17.

Image

Idén száz éve annak, hogy hatalmas sikerrel mutatták be Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. Az 1915-ös premier helyszínén, Bécsben, ötszázharminchárom estén át játszották az előadást, majd végigsöpört a mű egész Európán: az I. világháború ellenére bemutatták Svédországtól kezdve Lengyelországon át Olasz- és Oroszországban is. Az elmúlt száz évben a világ majdnem minden pontján felcsendültek már színházban, koncerten, tévében vagy rádióban a népszerű melódiák: Hajmási Péter, Hajmási Pál; Te rongyos élet; A lányok, a lányok…
 
 
A székesfehérvári Vörösmarty Színház november 20-án egy rendhagyó színházi estével ünnepel. Emellett azonban egy különleges születésnapi ajándékkal is szeretné köszönteni a százéves Csárdáskirálynőt: november 17-én 17 órára meghirdetett egy közös éneklést az érdeklődők számára, amely a Magyar Király előtti téren lesz. 
 
A Vörösmarty Színház vezetése és az ötletgazda, Keller János, a színház társulatának művésze, úgy érzi, hogy ez túlmutat Székesfehérvár határain. Ezért meghívjuk a Kárpát- medence összes települését, annak valamennyi lakóját, hogy énekeljenek velünk, énekeljünk együtt.
 

 
Ki-ki a saját településén szervezze meg az eseményt, november 17-én, 17 órára. Csendüljön fel a Hajmási Péter, Hajmási Pál, ezer és tízezer hangon szálljon a magasba Kálmán Imre halhatatlan melódiája.
 
Az eseményhez eddig csatlakozott Veszprém, Miskolc, Marosvásárhely, Rákóczifalva, és a napokban további együttműködők visszajelentkezését várják a szervezők az ország minden pontjáról és a határon túlról.
 

 
Együttműködik velük a Magyar Televízió és a Nemzeti Művelődési Intézet. A cél az, hogy minél többen együtt köszönthessük a százéves Csárdáskirálynőt!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >