Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Balesetek sorozata a reggeli esőben
Balesetek sorozata a reggeli esőben Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. október 30.

ImageEgymás után három közúti közlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat az esős időben csütörtökön reggel. Tácnál egy autóbusz egy teherautóval ütközött, több mint tízen megsérültek. A 8-as főúton egy furgon, a 811-es úton egy kisáruszállító hajtott az árokba. A 8-as főúton a Székesfehérvár felől Csór irányába tartó furgon Csór előtt az út menti vízelvezető árokba csapódott. A Citroën Jumpert vezető férfit a mentők a székesfehérvári tűzoltók segítségével emelték ki a járműből. A férfit a mentők kórházba szállították.

Nem sokkal ezután Szabadbattyán és Tác között, Tác határánál egy Szabadbattyán felé haladó helyközi autóbusz a buszmegállóban állt, s az utasok szálltak fel a járműre, amikor a mögötte érkező DAF teherautó a Mercedes csuklós busz hátuljába hajtott. Az ütközéskor a busz hátsó ablaka kitörött, a teherautó üzemanyagtartálya felhasadt, amelyből ömleni kezdett a gázolaj.

Image
Fotó: Bisztricz Anett

A tehergépkocsit vezető férfit a mentők a tűzoltók segítségével emelték ki a vezetőfülkéből. A járműből kiömlő gázolaj az úton 50-60 méter hosszan elfolyt. Az üzemanyag-szivárgást végül a székesfehérvári tűzoltók szüntették meg. A megrongálódott tartályból kiömlő gázolajat egy műanyaghordóba átfejtették. A mentők az elsődleges adatok szerint három súlyos és tíz könnyebb sérültet szállítottak kórházba. Közülük az egyik súlyos sérültet, egy buszon utazó idős nőt mentőhelikopter szállította kórházba. Az esethez a székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel, a műszaki mentővel és a daruval vonultak. A mentésben összesen 14 tűzoltó vett részt.

Még tartott a buszbalesetnél a műszaki mentés, amikor újabb közúti balesethez kérték a székesfehérvári tűzoltók segítségét. A 811-es főúton, Pátka és Lovasberény között egy Peugeot Partner hajtott az árokba. A Peugeot sofőrje az elsődleges adatok szerint könnyebb sérüléseket szenvedett.

 
< Előző   Következő >