Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kitüntetés és nyugdíjpótlék a kommunista diktatúra ellen lázadóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

ImageSinka Jenő, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének Fejér megyei elnöke egy levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz azzal a kéréssel, hogy tárjuk a nyilvánosság elé. Ebben azoknak a nyugdíjasoknak a helyzetével foglalkozik – illetve keres megoldást arra, hogy jobbá tegye -, akik az 1945-1989-es kommunista diktatúra alatt helyt álltak nemzetünkért. Az említett felhívást alább olvashatják.

 

Nyugdíjas Nemzeti Helytállók!

Napjainkban is egyre többen keresik fel irodránkat, akik a kommunista diktatura 1945-1989 év közötti időszakában nemzetünkért helytálltak. Ők azok, akik szembe szálltak a hatalommal későbbi szabadságunk elérésének reményében. Hamarosan 20 éve lesz annak, amikor szabadon elkezdhettük szervezetünket létrehozni.

Az l956-os forradalom és szabadságharc előtti korszakban szabadságot követelők, majd a forradalmarok résztvevői alkották a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének jelentős táborát. A forradalom utáni megtorlás időszakában is voltak követői az 1956-os eszméknek. Az akkori fiatalok a közelmúltban mentek nyugdíjba.

Dokumentumokkal igazolják, amiért lesújtott rájuk a hatalom. Mit is remélhetnek ők öreg napjaikra? Nemzeti helytállásukért állami elismerést (kitűntetés) és némi nyugdíjpótlékot. Akik a közelmúltban mentek nyugdíjba, vagy hamarosan elérik a korhatárt, ne féljenek megkeresni szervezetünket!

Bátran jelentkezhetnek azok is, akik jóval később mennek nyugdíjba, de rendelkeznek diktatúrával elleni cselekményükt igazoló iratokkal.

Levélcím: Magyar Politikai Foglyok Szövetsége 8000 Székesfehérvár, Sziget u .2| 12.

Üzenetrögzítős telefonunk fogadja bejelentkezését:               22/502-754       

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >