Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Aláírás-gyűjtés: csak az előrehozott választás jelentheti a kiutat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 06.

ImageCivil kezdeményezésként elindult, és az Alkotmánybíróság előtt az Országos Választási Bizottság által elfogadásra került az a hiteles aláírásgyűjtési ív, amely célja, hogy az Országgyűlés tűzze napirendre feloszlatásának megtárgyalását. Az ívek országos bemutatása után Székesfehérváron is sajtótájékoztatót tartottak e témában: Dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő és Vargha Tamás önkormányzati képviselő a Malom Házban ismertette az aláírás-gyűjtéssel kapcsolatos állásfoglalásukat a média képviselőinek.

„Azt látjuk, és a felmérések is azt mutatják, hogy az emberek azt érzékelik, hogy Magyarországon a pénzügyi és a gazdasági váltság mellett egy komoly bizalmi, és vezetési válság is létezik.” – kezdte az aláírás-gyűjtés szükségességének indoklását Dr. Cser-Palkovics András – „Gyurcsány Ferenc tevékenységével hozzájárult ahhoz (sőt, első számú felelőse annak), hogy hazánk kiszolgáltatott helyzetbe került. Az emberek már nem hiszik el neki, hogy a válságból való kiutat meg tudja oldani.”

Image
.
 

Pedig egy ilyen helyzetben, amikor létezik egy legyengített ország, s mellette egy világméretű váltság is, nagyon fontos lenne, hogy az emberek támogassák a Kormányt. Gyurcsány Ferenc és kormányával kapcsolatban nem mondhatjuk el, hogy élvezi ezt a fajta bizalmat. És a Parlamentre sem igaz ez, amely több megszorító csomagot szavazott már meg az elmúlt évek során – amelyek, ahogy láthattuk, semmilyen eredményre nem vezettek! Sőt, a probléma csak nagyobb lett.

És most sem tud mást a kormányzó többség, az MSZP kormányzó képviselői, minthogy egy újabb megszorító csomagot terveztek bele a költségvetésbe. Láthatjuk, hogy olyan megszorítások jönnek, amelyek újra ugyanazokat a rétegeket fogják szorongatni, amelyeket már 2006-ban és 2007-ben a Gyurcsány-csomagok éritettek: elsősorban a nyugdíjasokat, a rászorulókat, a családokat.

Image
Fotók: Temesvári Márta
 

„Mi a magunk részéről ezt a megszorítást nem tudjuk elfogadni és támogatni.” – mondta az országgyűlési képviselő – „Szerintünk egy egészen más politikára lenne szükség: a növekedésorientált politikára, amely a munkahely-teremtésre és -megőrzésre koncentrál. Ehhez pedig adócsökkentés is kell. Láthatóan ezt Gyurcsány Ferenc és Kormánya nem tudja megvalósítani. Ezért kell az előrehozott választásokat mihamarabb kitűzni.”

Az aláírás-gyűjtési akció ezt hivatott támogatni. Aki magáénak érzi ezt az elképzelést, az a Malom Házban aláírhatja az ívet, valamint a Polgári Frakció rendezvényein is lehetőség nyílik a „csatlakozásra”.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1712&Itemid=1

Hozzászólások
Bagaméri András  - új választás   |2008-11-06 14:26:49
Ez az új választás szöveg két éve még jobban csenget, de akkor a Kossuth
téren beszédet mondó Orbán Viktor kijelentette, hogy pártja nem akar új
választást (Nava-n meg lehet nézni). Persze a tüntetők ennek ellentmondtak.
Most már kicsit késő lehet...
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >