Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház arrow Vidi: slusszpoén a 95. percben
Vidi: slusszpoén a 95. percben Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. február 29.
ImageMegyei, egyben házi rangadóra került sor a labdarúgó NB I 22. fordulójában Felcsúton. A Videoton a Puskás Akadémia vendége volt, legalábbis papíron, hiszen jelenleg éppen a Pancho Aréna mindkét csapat otthona.

 

A PAFC a kiesés ellen, a címvédő fehérvári gárda a dobogóért harcol, így elvileg a piros-kékek számítottak esélyesebbnek. Ezt az esélyt 3 pontra is váltotta Horváth Ferenc együttese, ám ezért nagyon meg kellett szenvednie. Feczesin az utolsó pillanatban, a 95. percben talált be, miután kihagyott négy találkozóra való ziccert.

Az első játékrész kiegyenlített csatát hozott, de a Videotonnak volt jóval több igazi ziccere. Fejes járt a legközelebb a gólszerzéshez, ám közeli stukkolása a bal "pipán" csattant. Feczesinnek és Rudolf Gergelynek is volt 1-1 hatalmas lehetősége, Lang szép fejesét pedig Pogacsics kapus védte szépen, de a fehérvári csapat focistái továbbra is be voltak oltva gól ellen, így 0-0 -val fordultak a csapatok. Meg kell említeni, hogy a Puskásnak is akadt egy-két kecsegtető lehetősége, ezzel együtt mindenképpen számára volt hízelgőbb a félidei eredmény...

A folytatásban sem változott a helyzet: a Vidi ment előre, a Puskás betömörült és jobbára védekezett. Néha próbálkoztak a felcsútiak is Danilovics portájának veszélyeztetésével, de ez az idő haladtával egyre kevesebbszer fordult elő. A jobbára csak erőlködő Rudolfot Kovács váltotta az 58. percben, ettől gyorsabb lett a címvédő játéka, ám ezzel sem ért el eredményt. Feczesin járt élen a "ki tud nagyobb helyzetben hibázni" vetélkedőn. Előbb Pogacsics védte bravúrral közeli lövését, majd egy balról érkező lapos Oliveira beadást "sikerült" két lépésről (!), egy hazai védő szorongatásában az üres kapu torkából mellé terelnie. Ez még az első félidő végén bemutatott produkciójánál is nagyobb "bravúr" volt, mert ott legalább kissé kiszorítva sikerült 3 méterről a kapu helyett bedobásra bombáznia a játékszert...

A véghajrában előbb még begyűjtötte második sárgáját, így mehetett zuhanyozni a felcsútiak részéről Pauljevics, majd bejött Haraszti is az utolsó bő 10 percre, ami döntőnek bizonyult. Előbb még egy újabb Feczesin lehetőség, majd egy Pátkai által elügyetlenkedett ziccer bosszantotta a fehérvári szurkolókat, akik már el is könyvelték az újabb impotens, góltalan produkciót és a pontvesztést, hiszen már csak másodpercek voltak hátra a jelzett 4 perces hosszabbításból, amikor a már említett Haraszti kapta meg a labdát a bal oldalon. A támadó középpályás nagyjából a 16-os magasságából középre adott, Feczesin pedig a kapujából késve kirepülő Pogacsicsot megelőzve - immár a 95. percben - a hálóba fejelt, 1-0 a Vidinek! Kész, vége, Iványi le is fújta!

Hatalmas szerencséjük volt ezzel a piros-kékeknek, ám, ha az egész találkozót nézzük, s a temérdek kihagyott fehérvári helyzetet, akkor minimum megérdemelt ez a sovány győzelem. Ezért is 3 pontot adnak, amely nagyon kellett a Videotonnak, mivel így is maradt ugyan az 5. helyen a tabellán, de mivel az Újpest ikszelt a Debrecennel, a Haladás pedig legyőzte a Diósgyőrt, újra nagyon tömör lett az éremcsata. A második helyen álló Újpest és a Vidi között mindössze 2 pont a különbség.

Ezek után a következő fordulóban (március 5-én, szombaton 18:00-kor) a Haladás ellen kötelező az újabb győzelem, ami ezzel a vészes helyzetkihasználással, s egy brutálisan megterhelő Fradi elleni kupavisszavágóval (szerda, 18:00, Pancho Aréna) a lábukban nem lesz éppen könnyű feladat Langék számára.

Egy biztos: a remélt valós előrelépéshez és a dobogó eléréshez, a szezonvégi éremszerzéshez hatalmasat kell javulnia a helyzetkihasználásnak, aminek a receptjét - meccs utáni nyilatkozata alapján - még az egykor rettegett gólvágónak számító mester, Horváth Ferenc sem tudja. "Azon gondolkoztam, hogy ha be lehet venni tablettát góliszony ellen, akkor hol találom meg. Hihetetlen, hogy mennyi helyzetet kidolgozunk, és ugyanennyit ki is hagyunk.” - mondta a tréner. Hát, bizony nagyon gyorsan meg kell lelni ezt a tablettát, vagy legalábbis meg kell tanítani eltalálni 2 méterről a kaput Feczesinéknek. Kérdéses, melyik a nehezebb feladat...

(Fotók: Videoton FC, Puskás Akadémia)

 

 
< Előző   Következő >